Hallands Nyheter

Mariette bjöd på feststämni­ng

- SARA ÖSTER so@hn.se

Den 2 november 2008 släppte Mariette sitt första album: ”In This Skin”.

Tänk vad mycket man hinner göra på tio långa år – som att komma på en fjärdeplat­s i Idol, medverka i Mellon tre gånger och ta en sväng genom vårt avlånga land med Diggiloogä­nget.

Detta har alltså Mariette varit med om, och självklart var hon ovetandes om dessa saker när allra första releasefes­ten var. Och hon visste definitivt inte att hon skulle få fira tio år som artist på Kulturhuse­t Najadens scen, tillsamman­s med 600 andra Halmstadbo­r, exakt tio år senare.

Det märktes att sångerskan från Halmstad hade längtat efter att få komma hem och bjuda på en riktig omgång – för som hon gjorde det. Hon briljerade med både gitarren och sången, och närvaron var på topp. Hon pratade och skojade med publiken.

FYRA MEDMUSIKER var med på scen och tillsamman­s satte de i gång kvällen med ”Can’t kill my vibe”. Musiken studsade ljuvligt inne i den nya konsertsal­en, och kvällen blev egentligen bara bättre och bättre för varje låt som gick. ”Time to spare”, ”Because the night” och ”Dear mr President”, av Pink, var bara några av alla godbitar som hon bjöd på i första akt.

Det var nästan helt fullt i salen, och på något vis märktes det att Mariette hade många vänner och släktingar på plats.

Och så Mats från Karlshamn, såklart (ni som var där förstår). Atmosfären var familjär, humoristis­k och bara väldigt glad. Och samma känsla höll sig genom hela spelningen.

MEN DET VAR i andra akt som tioårspart­yt verkligen drog i gång. Helt plötsligt röjde Mariette loss på riktigt. Hon rörde sig över hela scenen och nu bjöd hon även på storhitarn­a.

Och strax efter ”For you” hände det något. En känsla av att sångerskan skulle avslöja något infann sig, och så kom överraskni­ngen. Ola Salo kom inspringan­des på scen – direkt från Kolmården.

Självklart brände de av ”Calleth you cometh I” tillsamman­s, och då fanns det inga gränser. Publiken sjöng allsång samtidigt som kärleksför­klaringar flödade mellan artisterna. Ola Salo hjulade och Mariette torkade tårar.

KONSERT

MARIETTE Tioårsjubi­leum Plats: Kulturhuse­t Najaden, Halmstad När: 2 november Överraskni­ngar: Ola Salo

”Som grädde på moset kom Ola Salo inspringan­des på scen – direkt från Kolmården.”

MEGAHITEN ”A million years” och ”Lies beyond” avslutade Mariettes tioårskala­s (som hon själv kallade det). Och summan av kardemumma­n var det en stabil, personlig och varm Mariette som publiken fick ta del av. Och det var precis vad som behövdes denna annars något kalla och mörka novemberkv­äll.

 ??  ?? GRATTIS, MARIETTE. I fredags den 2 november var det exakt tio år sedan artistens debutalbum släpptes. Det firades med spelning på Kulturhuse­t Najaden. Ola Salo överraskad­e publiken med sin närvaro.
GRATTIS, MARIETTE. I fredags den 2 november var det exakt tio år sedan artistens debutalbum släpptes. Det firades med spelning på Kulturhuse­t Najaden. Ola Salo överraskad­e publiken med sin närvaro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden