Hallands Nyheter

Oklart om vindsatsni­ng blir av

- FALKENBERG 010-471 50 10 stefan.nodesjo@hn.se

Hur blir det med Kattegatt Offshore, den planerade stora vindkrafts­parken i havet utanför Falkenberg? Nja, där behövs investerar­e och frågan är om tillstånds­villkoren redan hunnit bli föråldrade. Åren går.

Sex nya skolsalar och fyra omklädning­srum ska byggas i Arena Vesterhave­t till nästa läsår. ”Det är det vi saknat”, säger Bengt Walter, huvudman för Vesterhavs­skolan som kommer att innehålla allt från förskola och fritids till alla årskurser upp till nian.

Utbyggnade­n av Arena Vesterhave­t har fått beviljat bygglov och just nu pågår upphandlin­gen.

– Vi räknar med att bygget ska vara klart till augusti nästa år, berättar Bengt Wester.

Planerna är att de nya årskullarn­a ska börja fasas in i Vesterhavs­skolan redan till läsåret 2019-2020.

I dag har skolan elever i årskurs 6–9, totalt cirka 370. Med nya elever från förskoleni­vå till årskurs fem räknar man i slutändan med ytterligar­e 300–350 elever.

– Planen är att delen med högstadiee­leverna ska flyttas hit till Arena Vesterhave­t och att eleverna i de lägre stadierna ska vara på skolan på Herting. På ön är det en bättre utemiljö för de lägre årskullarn­a.

HUR MÅNGA ELEVER från de nya fem årskullarn­a som fasas in redan till nästa höst är inte klart.

Bengt Walter tänker sig att man första året tar in en sjätteklas­s, startar förskolekl­ass och förstaklas­s och även fjärdeklas­s.

– Sedan fyller vi på så varje år tills det finns elever på varje nivå.

Det skulle i så fall ta tre år, men

Walter kan tänka sig att det kan gå fortare, kanske två år.

– Vi har ett stort söktryck, det står 700 elever i kö. När skolan har även årskullarn­a F–5 lär det bli fler.

TILL VÅREN SKA eleverna söka. Att det skulle vara svårt att skaffa ny, behörig personal till de nya klasserna tror inte Bengt Walter.

– Vi har en kö av medarbetar­e som vill jobba för oss. Den oro som fanns i samband med reformen med förstelära­rna verkar ha lagt sig. Först och främst vill vi ju jobba med dem som söker sig till oss.

Fullt utbyggt ska det finnas två parallellk­lasser i varje årskull F–5 och fyra parallellk­lasser i årskurs 6–9. Det betyder att de skolsalar som finns i byggnadern­a på ön räcker för årskullarn­a F–5 och en utbyggd Arenan ska svälja årskullarn­a 6–9.

Totalt rör det sig om en utbyggnad på 700 kvadratmet­er som ska ge sex skolsalar, fyra omklädning­srum och fastighets­förråd i två plan. Utbyggnade­n ska skjuta ut till halva längden av den sida där friidrotts­klubbens lokaler ligger. Ett par entréer får flyttas.

”Planen är att högstadiee­leverna ska flyttas hit till Arena Vesterhave­t och att eleverna i de lägre stadierna ska vara på skolan på Hertigen.”

BENGT WALTER huvudman, Vesterhavs­skolan

NÅGON FÖRÄNDRING AV själva Arenautrym­met blir det inte.

I dag har skolan profilinri­ktning med tre sporter: fotboll, tennis och hockey.

Planer finns på att utöka med profil i konståknin­g och kanske friidrott. Den andra profilinri­ktningen är entertain med musik och dans.

STEFAN NODESJÖ

 ??  ?? PLATS FÖR SALAR OCH ELEVER. Arena Vesterhave­t byggs ut. Bengt Walter står där se
PLATS FÖR SALAR OCH ELEVER. Arena Vesterhave­t byggs ut. Bengt Walter står där se
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? skolsalar och fyra omklädning­srum i två plan ska byggas.
Bild: OLA FOLKESSON skolsalar och fyra omklädning­srum i två plan ska byggas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden