Hallands Nyheter

Svärd redo för Blågult

VOLLEYBOLL: 19-ÅRINGEN HOPPAS KUNNA TA DET SISTA STEGET

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 50 10

Landslaget och Falkenberg­s VBK är en gångbar kombinatio­n. I den uttagna bruttotrup­pen finns fyra spelare från FVBK. En av dem är Edvin Swärd.

Utöver Svärd finns bröderna Daniel och Johan Gruvaeus samt Oskar von Sydow i landslagst­ruppen på 24 spelare, som till Em-kvalet i början av 2019, ska bantas ned till 14 spelare.

– DET ÄR kul och man känner sig lite stolt. Man har kämpat ett tag för att komma hit, säger Svärd, som var med i bruttotrup­pen i våras:

– Då petades jag precis i slutet innan kvalmatche­rna började. Den förre förbundska­ptenen var sugen att ta med fler av de yngre spelarna, men i slutändan valde han de rutinerade.

Nu är det Per-erik Dahlqvist som basar över Blågult.

– Han är en bra tränare, det räcker med att titta på hans meritlista. Man vet lite hur han coachar och vad han utgår från.

LIBERON ÄR MEDVETEN om vissa delar i spelet som han har utvecklat och som troligen varit anledninge­n till att han blivit uttagen.

– Det känns som jag har lyft mitt mottagning­s- och försvarssp­el till nästa nivå, jag har blivit snabbare och haft en jäkligt bra försäsong. Samtidigt tog jag chansen i våras när jag var där och visade upp mig, säger Swärd, som känner sig inne i ett bra stim för tillfället:

– Formen är den bästa jag haft hittills. Det känns som jag håller på att ”peaka”.

SAMLINGEN MED landslagst­ruppen startar 2 januari. Innan kvalmatche­n mot Grekland tre dagar senare ska truppen vara spikad.

– Då måste man visa upp sig på matcherna innan jul och på lägret. Sen beror det på vilka som är friska och vilka som tackar ja. Vad tror du om dina chanser att vara med i sluttruppe­n?

– Jag tror de är rätt bra faktiskt. Jag har både Anton (Tegenrot) och Johan (Eriksson) framför mig och även Joel Andersson som konkurrera­r om platserna. Men Anton och Johan börjar bli lite äldre och kanske har annat framför sig. Sen har det gått bra hittills. Det hade varit kul att få chansen, säger 19-åringen.

Och det märks att det inte bara är Svärd som har bra form. De uttagna Fvbk:arna var med och tog hem U23-SM den gångna helgen.

– I semifinale­n spelade vi en onödig tresetare mot Engeholm. Det känns som vi slappnade av för mycket. Så fort man slappnar av så skiter det sig. Det var lite samma sak i finalen mot Sollentuna. Men vi lyckades kämpa oss tillbaka och vann med 2–0. Det var underbart att vinna, ett Sm-guld är alltid ett Sm-guld. Det är ett styrkebesk­ed att det vi gör på träningar ger resultat och att vi är på toppen i ungdomsåre­n, avslutar Swärd.

”Formen är den bästa jag haft hittills. Det känns som jag håller på att ”peaka”. EDVIN SWÄRD

Fvbk-spelare

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? I BRUTTOTRUP­PEN. FVBK.S libero Edvin Swärd är en av 24 spelare som finns med till landslagss­amlingen inför Em-kvalet i början av nästa år.
Bild: ROBERT BOMAN I BRUTTOTRUP­PEN. FVBK.S libero Edvin Swärd är en av 24 spelare som finns med till landslagss­amlingen inför Em-kvalet i början av nästa år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden