Hallands Nyheter

Drömmen om LPGA får vänta för Elin

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

”Jag insåg att jag har kapacitet för att spela på den nivån, det har gett en boost för självförtr­oendet.”

ELIN ARVIDSSON

Elin Arvidsson nådde inte hela vägen i kvalspelet till Lpgatouren. Men hon känner att hon har spelet i sig och hoppas att nå sin dröm nästa säsong.

Det har minst sagt varit intensiva veckor för falkenberg­stjejen som flyttade över Atlanten för sju år sedan. Eller vad sägs om nio veckors tävlingssp­el i rad, varav åtta rundor under de två senaste veckorna.

– Det har varit jättetufft. Det var den största urladdning­en jag någonsin gjort. Det är så mycket press och att vara i den bubblan under en så lång tid, sa Arvidsson.

Först var det spel på Symetra Tour i sex veckor. Därefter var det direkt till Lpga-kvalet steg två.

– I steg två lyckade jag göra birdie på sista hålet för att gå vidare till steg tre. Det var helt otroligt och det kändes kanon.

DÄREFTER VÄNTADE DEN sista utmaningen för 26-åringen, för att kvalificer­a sig för spel på den högsta nivån inom damgolfen, LPGA.

– Det var första gången som finalkvale­t spelades på Pinehurst GC. Vi spelade två riktigt tuffa banor. Om du missade fairway var det svårt att göra par. Ruffen var riktigt tuff. Min puttning var inte lika bra som på steg två.

Efter den första veckans fyra rundor låg hon på tolv slag över par och en bit från toppenskik­tet.

– Det fanns fortfarand­e möjlighet till avancemang då det var fyra rundor till som skulle spelas. Jag försökte bara spela min vanliga golf. Det var väl först den sista dagen som jag behövde gå minus 8 för att gå vidare som jag började spela mer offensivt.

I slutställn­ingen var hon tolv slag från att få kortet för spel till LPGA.

– Självklart är jag besviken att jag inte klarade det, det är dit jag vill komma. Men jag insåg att jag har kapacitet för att spela på den nivån, det har gett en boost för självförtr­oendet. Det är några saker här och

ELIN ÄR NU tillbaka i Scottsdale och försöker att koppla av från golfen under de närmaste fem dagarna.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag har varit på banan tio timmar per dag under en väldigt lång tid. Det kommer att bli en hel del pappersarb­ete som blivit eftersatt de här tävlingsve­ckorna. Sen kommer jag att köra yoga, hajka och kanske ligga lite vid poolen.

Tack vare att hon tog sig till finalkvale­t är Elin kvalificer­ad för 2019-års säsong på Symetra Touren som drar igång i mitten av mars. Redan nästa vecka startar arbetet för nästa års säsong.

– Jag ska ha en utvärderin­g och se vad vi behöver ändra och lägga mer energi på till nästa år. Därefter sätter jag en ny plan ihop med min tränare. Sen är det bara att köra på med fys- och golftränin­g.

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? MISSADE CUTTEN. Elin Arvidsson var tolv slag från att nå Lpga-touren.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST MISSADE CUTTEN. Elin Arvidsson var tolv slag från att nå Lpga-touren.
 ??  ?? ÖKAT SJÄLVFÖRTR­OENDE. - Jag har aldrig känt mig så nära som LPGA som jag är nu, sa Arvidsson.
ÖKAT SJÄLVFÖRTR­OENDE. - Jag har aldrig känt mig så nära som LPGA som jag är nu, sa Arvidsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden