Hallands Nyheter

Is finns – banan håller ändå inte för spel

- SIMON CARLSSON

Sedan tio dagar tillbaka ligger det is på Sjöaremoss­en. Men den håller inte för spel i Elitserien. – Tittar man tio dagar fram så ser det inte mycket bättre ut, säger Anders Andersson i isbaneföre­ningen.

Köldknäppe­n förra helgen var till stor hjälp för de ansvariga på Sjöaremoss­en. Temperatur­en kröp ner under noll och isen kunde byggas upp.

Men isen som ligger är inte acceptabel för spel i Elitserien.

– Det har varit för varmt så den har inte gått att använda. Men vi hade träning på den under måndagskvä­llen och vi ska försöka att ha det ikväll, säger Anders Andersson.

Trots att det under tisdagen varit så varmt som 13 grader i kommunen gör avsaknaden av vind att isytan ändå förblir tillräckli­gt bra.

– I går var det mulet och ingen vind, det är jättebra. Det är mycket lättare att hålla en is än att bygga upp den, säger Andersson. Vad krävs för att ni ska få isen att hålla för Elitserien?

– Det måste bli några grader kalllare och inte vara så mycket vind, det får vara max 5–6 plusgrader.

På måndag skulle Frillesås ha mött Motala, en match som än en gång är framflytta­d. Förbundet aviserade också att matchen den 14 november, mot Tellus, är flyttad. Men enligt Andersson är det inte helt bestämt.

– Officiellt är den inte flyttad än, men det lär bli så. Vi kommer inte kunna garantera att det finns spelbar is om det inte blir kallare, vilket det inte ser ut som, avslutar Andersson.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? FÖR VARMT. Det milda novembervä­dret gillas inte av de ansvariga på Sjöaremoss­en, även om det kunde ha varit än värre om det också varit blåsigt.
Bild: MATHIAS BERGELD FÖR VARMT. Det milda novembervä­dret gillas inte av de ansvariga på Sjöaremoss­en, även om det kunde ha varit än värre om det också varit blåsigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden