Hallands Nyheter

Varberg Vipers vill utkräva revansch

Live-tv

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 50 10

Underläge med uddamålet inför tredje perioden slutade med storförlus­t när lagen möttes senast. Nu vill Varberg Vipers hålla ihop spelet i 60 minuter mot Partille HK.

Vipers har nu chans att revanscher­a sig från den andra omgången när laget föll ihop som ett korthus och släppte in tre mål under en minut och 55 sekunder.

– VI BÖRJADE perioden lite svagt, åkte på en utvisning som de gjorde mål på och efter det så hängde vi lite med huvudena, säger Hugo Ståhlbom, som är forward i Vipers, men har även agerat back och center under säsongen.

18-åringen och hans lagkamrate­r har inlett säsongen med två segrar och sex förluster i division 3 Södra C.

– Den har varit lite upp och ned. Vi har haft mycket skador, så vissa har fått hoppa upp i femmorna och vi har inte riktigt fått till det samspelet som vi velat ha.

MEN TROTS DEN lite knackiga starten har det funnits ljusglimta­r i spelet.

– Vi har ändå varit med i matcherna, men vi har inte haft orken riktigt, säger Ståhlbom om laget som i sin senaste match hade ledningen fram till det var drygt fem minuter kvar, men som slutade med förlust mot Skärgården SK.

När tabelltrea­n Partille kommer till Varberg vet Ståhlbom vad de behöver göra för att vinna.

– Vi ska göra det vi gjort de senaste matcherna, spela enkelt, hn.se. jobba hårt och utnyttja våra powerplay till max. Samtidigt måste vi stoppa deras uppspel. De gillar att slå diagonalar­e, vi tappade ofta bortre killen senast. Sen har de en gammal varbergare, Pontus Gulldén, hans femma är riktigt bra i powerplay. Vi ska försöka få bort dem ur zonen och låta dem skjuta utifrån. Vi klarade av att stå emot dem i två perioder förra gången. Nu ska vi försöka hålla det i tre perioder.

Forwardens facit är fyra mål och en assist. Något han vill förbättra. – Jag är inte supernöjd med min prestation så här långt, men jag försöker bara kämpa på. Jag fick in två mål senast och får hoppas att det håller i sig.

HN livesänder onsdagens match mellan Varberg Vipers och Partille HK i division 3 Södra C, med start 18.55 på

LAGLEDAREN PETER KARLSSON räknar med en ny tuff match.

– Partille är duktiga, de har ett par gamla division 1-spelare med. Vi får satsa på kontringar och försöka pilla in några mål där, säger Karlsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden