Hallands Nyheter

Fem frågor till Carl-johan Vallgren

- MARTIN ERLANDSSON

Artisten och författare­n från Skogstorp gör en miniturné med Midnattska­pellet och gästar Falkhallen på fredag.

* Hur repar ni med tanke på ditt konsertupp­ehåll 2012–2017? – Vi har repat ganska mycket och eftersom vi är en större orkester behöver vi annorlunda arrangeman­g.

* Är det en tillfällig comeback? – Ja, det kan dröja länge innan jag ställer mig på en scen. Jag väntar nog tills jag har spelat in nytt material och jag har en hel del böcker kvar att skriva. Det här blir ju mer av en ”best of”-konsert.

* Känns det fortfarand­e speciellt att uppträda i din barndomsst­ad? – Ja, mina föräldrar bor ju kvar och jag har en hel drös kompisar som dyker upp och som jag säkert kommer att gå ut och svina med efteråt, på stadens krogar. Jag saknar Falkenberg mer och mer, till och med de salta stormvinda­rna.

* Vad ger mötet med publiken dig? – Som författare skickar man ut flaskpost, men på en konsert får du respons direkt. En konsert lever på den gemensamma stämningen och energin som uppstår mellan publiken och orkestern. Förr hade jag större behov av att komma ut ur författare­ns eremitgrot­ta.

* Tänker du i vanlig ordning berätta skrönor om musikerna (Tomas Hallonsten, Calle Ekerstam, Martin Tronsson, Peter Bergkvist, Charlotte Berg och Kerstin Ryhed Lundin)? – Jag tar mellansnac­ket på stort allvar. Det blir både nytt och gammalt.

* Blir det en tredje Katz-thriller? – Det projektet får vila. Det måste finnas lust när jag skriver och jag tyckte att det var tråkigt att skriva om samma person igen.

* Någon filmatiser­ing på gång? – Det engelska bolaget som köpte rättighete­rna till ”Den vidunderli­ga kärlekens historia” gick i konkurs och manuset som finns på ”Kunzelmann & Kunzelmann” kostar nog 70–80 miljoner att filma. Men jag skriver på en tv-serie ihop med Måns Herngren och Jesper Harrie.

 ?? Bild: THRON ULLBERG ??
Bild: THRON ULLBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden