Hallands Nyheter

Dubbelgång­are ersätter kända Hajen-katten Molle.

- OLOF SVAHN 010-471 50 25 olof.svahn@hn.se

Minns du Molle, hela Sveriges kändiskatt som brukade mysa runt på Hajen i Varberg? Nu har han fått en ersättare med katten Olof – och precis som sin föregångar­e är han orange, gosig och supersocia­l.

– Olof är ju en utekatt så han går ju vart han vill. Förmodlige­n insåg han att Molles revir blev tillgängli­gt så han bara tog över det, antar jag, säger Olle Hällnäs, ordförande för Sverigedem­okraterna i Varberg, som är Olofs ägare.

OM DET FANNS ett pris för Sveriges kändaste katt så hade fjolårets vinnare tveklöst varit katten Molle. Den orange-vita missen blev känd över hela landet när han började spendera sina dagar i foajén till Hajen i Varberg, och lät sig klappas av vem som än hade vägarna förbi.

MOLLE FICK TILL och med sitt alldeles egna hemma hos-reportage. Men på senare tid har Molle inte setts till, varken av personal eller passerande kunder och nu verkar katten Olof ha tagit över hans revir.

– Jag och flera jag känner har sett honom där. En gång såg jag honom gå mot Hajen efter att jag hade varit där och handlat. Jag bara; vad fan, där är ju Olof! Jag fick vända Det var Olle Hällnäs sjuåriga dotter som namngav familjekat­ten efter snögubben Olof från filmen Frost.

igen och hämta honom, säger Olle Hällnäs.

TILL SKILLNAD FRÅN Molle är Olof en ung katt, bara 2,5 år gammal. Men han ser nästan exakt likadan ut och enligt både ägaren Olle Hällnäs och Hajens butikschef Kristian Persson brukar det nya unglejonet stryka runt i nya favoritfoa­jén under kvällstid.

– Det är många som har sett honom här i trakterna sedan Molle försvann. Han är lite mindre, men det är lustigt att han är så lik, säger Kristian Persson.

DET VERKAR ALLTSÅ ha skett ett regelrätt maktskifte i Hajens foajé, och flera kunder har reagerat på den nya – och väldigt lika – katten.

– Folk verkar ha bra koll på vem Molle är. Flera har sagt att det sett en ny katt som minsann inte är samma katt som innan, säger Kristian Persson.

Enligt uppgift brukar katten Olof sitta på samma ställe som Molle, vid skylten precis vid ingången. Och precis som sin pälsklädda företrädar­e verkar han hålla sig där, och undviker att gå in i affären.

– Det verkar vara ett poppis ställe för katter. Det är varmt och så kanske det luktar gott från fiskdisken, säger ägaren Olle Hällnäs. Tror du Olof kommer kunna axla Molles roll som nya Hajen-katten?

– Han har nog inga problem med det. Han gillar människor, förutom min dotter. Hon är sju och lite bångstyrig och vill att han ska göra saker som han inte vill. Men annars är han väldigt social.

 ??  ??
 ?? Bild: OLLE HÄLLNÄS ?? NYTT REVIR. Katten Olof brukar hålla till vid ingången till lågprismar­knaden, precis som Molle brukade göra.
Bild: OLLE HÄLLNÄS NYTT REVIR. Katten Olof brukar hålla till vid ingången till lågprismar­knaden, precis som Molle brukade göra.
 ??  ?? OLOF OCH OLOF.
OLOF OCH OLOF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden