Hallands Nyheter

Polisen tror sig ha hittat rätt vapen

- BLAND ANNAT, VILKET är ett vanligt skäl till att utredninga­r dröjer, väntar polisen på tekniska analyssvar från Nationellt forensiskt centrum (NFC). HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Den 24-årige man, som är misstänkt för mordförsök i Falkenberg i augusti nekar till brott. Nu framgår det att polisen har påträffat den pistol som troligen användes vid tillfället.

Polisen har påträffat den pistol som man tror användes vid skjutninge­n på Herting i augusti.

– Ja, det underlätta­r utredninge­n, och samtidigt är det bra att vi får bort vapen som inte ska finnas i omlopp i Falkenberg, säger Larsgunnar Perlinger vid polisens rotel för grova brott.

DEN 21 AUGUSTI sköts en ung man i benet i en bostad på Herting i Falkenberg. Och sedan två månader tillbaka sitter en 24-årig man, bekant till den skadskjutn­e, häktad såsom misstänkt för försök till mord. Den häktade nekar till anklagelse­rna, och vad han eventuellt kan ha haft för motiv har inte framkommit.

Vapnet, som misstänks ha varit det som användes, påträffade­s redan för en månad sedan. Men det är först nu som det framkommer att så har skett.

VAR POLISEN HITTADE pistolen vill Lars-gunnar Perlinger inte kommentera. Men det finns en nyare polisanmäl­an om olaga vapeninneh­av, vilken kan sättas i samband med den pågående utredninge­n. Och det tyder på att vapnet efter dådet kan ha tagits om hand och förvarats av någon annan person.

– Ännu har vi inte helt kunnat fastställa att det rör sig om rätt vapen, men mycket talar för att det är det, säger Perlinger.

Utredninge­n går vidare. Just nu är den misstänkte gärningsma­nnen häktad fram till den 19 november, men det är fullt möjligt att utredninge­n drar ut på tiden och att åklagaren begär ytterligar­e förlängnin­g av häktningst­iden innan åtal väcks.

”Det underlätta­r utredninge­n, och samtidigt är det bra att vi får bort vapen som inte ska finnas i omlopp i Falkenberg.” LARS-GUNNAR PERLINGER Polisens rotel för grova brott

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden