Hallands Nyheter

Många har råd att bo i nya hus

-

på ”Vem har råd att bo i nya hus?” (24/10).

VARBERG. ”Besviken hyresgäst” ställer frågan vilka ”vanliga” människor har råd att bo i nya hus och syftar då på Varbergs Bostads produktion av husen på Sörse. Då motsatsen till ”vanliga” är ”ovanliga” skall det bli spännande se vilka dessa hyresgäste­r blir som flyttar in i de nybyggda husen då enlig uppgift alla lägenheter i de två första husen redan är uthyrda.

MEN VISST ÄR det så att alla har inte råd att bo i nyproducer­ade hyreslägen­heter, alla har heller inte råd bo i bostadsrät­t, egen villa eller slott. Dock kan en inte helt ovanlig löntagare hyra en nyproducer­ad hyresrätt som skribenten säger kostar 9 000 per månad. Med en inkomst på 30 000 per månad får denna person 13 900 över till övriga levnadsomk­ostnader efter det att skatt och hyra är betald. Om det i stället är två personer som bor i lägenheten och den ene har en inkomst på 30 000 och den andre har en inkomst på 25 000 får de 33 200 över efter det att skatt och hyra är betalt. De kan säkert leva ett gott ekonomiskt liv och även ha utrymme för att spara till annat boende, kanske bostadsrät­t, villa, eller varför inte ett eget slott!

”BESVIKEN HYRESGÄST” har också synpunkter på nyprodukti­on av hyreshus både vad gäller teknik och ekonomi så jag föreställe­r mig att skribenten kan få en lysande framtid som expert i något produceran­de byggbolag.

Bygg mera

 ?? Bild: REBECKA KVINT ?? NYBYGGE. Det ska bli spännande att se vad det är för ovanliga människor som flyttar in i de nya lägenheter­na på Sörse.
Bild: REBECKA KVINT NYBYGGE. Det ska bli spännande att se vad det är för ovanliga människor som flyttar in i de nya lägenheter­na på Sörse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden