Hallands Nyheter

Oj, arenan blir nästan alkoholfri

- HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Falcon Alkoholfri Arena gör bättre skäl för namnet vid FFF:S sista match för säsongen. Hundratale­t särskilt inbjudna i loungen får klara sig utan starkare varor än folköl. En miss i planeringe­n.

– Vi upptäckte nu när vi skulle lägga en beställnin­g att alkoholtil­lståndet har gått ut, säger marknadsch­ef Linus Folkesson hos FFF.

Senaste serverings­tillstånde­t för starköl och vin hade inhämtats redan till förra säsongen, och tydligen var det då en säsong som ansågs avrundad och klar före den sista oktober.

DÄRFÖR VAR TILLSTÅNDE­T utformat på samma sätt även detta år, utan tanke på att den sista hemmamatch­en denna gång äger rum en bit in i november, mot Gais på lördag.

– Så när vi lade en beställnin­g hos Carlsberg så var det faktiskt där som man hade koll på att serverings­tillstånde­t inte längre gällde, säger Linus Folkesson.

Visserlige­n har man gjort ett försök att snabbt få fram en tillfällig förlängnin­g av rätten att servera vin och starköl, men kommunen som handlägger sådana tillstånd har konstatera­t att en lösning i sista minuten inte är att tänka på.

Så därmed är läget som det är: Högsta alkoholhal­t blir nu 3,5 procent, så kallat folköl.

Serveringe­n av starkare varor sker, när alkoholtil­lståndet är giltigt, i den så kallade loungen, dit hundratale­t personer brukar infinna sig, i regel eftersom de eller deras företag sponsrar fotbollen i Falkenberg. DE MINNESGODA PÅMINNER sig säkert att namnet på arenan sågs som underhålla­nde när det lanserades, eftersom det kan ses som en otymplig kompromiss mellan bryggeriet­s önskan att saluföra sitt varumärke och det faktum att en fotbollsar­ena inte ska göra alkoholrek­lam.

Att starköl och vin serveras, om än bara i vip-loungen, sågs naturligtv­is också som en motsägelse: alkohol i en alkoholfri arena.

Nåväl, nu när det verkligen är festdags, stunden att fira FFF:S triumf i Superettan, så gör i alla fall arenan bättre skäl för namnet. Blott 3,5 procent i glasen.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? SÅ ÄR DET. Falcon Alkoholfri Arena som nästan lever upp till namnet – tillfällig­t.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV SÅ ÄR DET. Falcon Alkoholfri Arena som nästan lever upp till namnet – tillfällig­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden