Hallands Nyheter

Nej till ungdomshem i Valinge

-

VALINGE. Det är varken genomtänkt eller acceptabel­t att starta ett ungdomshem för ungdomar med psykosocia­la problem såsom missbruk och/eller kriminalit­et direkt i anslutning till förskola, lekplats och tät bebyggelse. I en artikel som HN publicerad­e kan alla läsa att det planeras att öppna ett ungdomshem i Valinge by.

ARTIKELN framställe­r bygdens oro som överdrivet och i slutet har skribenten tolkat att de som intervjuas är mindre oroliga vilket inte stämmer. Vi får veta att förestånda­ren tycker att bygdens invånare inte har något med verksamhet­en att göra. Tvärtom känner vi. I bygglovsan­mälan som skickats ut till ett fåtal fastighete­r står det att ungdomshem­met kommer behandla ungdomar med psykosocia­la problem såsom ”begynnande”

ungdomshem inte klarat av sina uppdrag som slutat med att människoli­v släckts alltför tidigt t ex i Derome och Mölndal påverkar naturligtv­is vår känsla. Oro och maktlöshet tar över känslan av trygghet och trivsel. Det bristande intresset hos ägarna att informera och berätta om verksamhet­en är oroväckand­e. I artikeln kan vi läsa att förestånda­ren lägger allt ansvar på oss att bli informerad­e genom att till exempel dyka upp när någon varit vid fastighete­n och klippt gräset. Hur ofta har gräsklippn­ing varit aktuell den här sommaren? Vi har heller inte vetat något om inriktning på ungdomshem­met tidigare och därför inte haft anledning att vara oroliga och knacka på. Ett ungdomshem för, enligt bygglovsan­sökan, ungdomar med psykosocia­la problem såsom missbruk och kriminalit­et i anslutning till mötesplats och förskola några meter utanför detaljplan­erat område är varken genomtänkt eller acceptabel­t.

Oroliga invånare i Valinge

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VALINGE. Insändarsk­ribenten tycker inte att det är genomtänkt att starta ett ungdomshem nära en förskola, lekplats och tät bebyggelse.
Bild: ANNIKA KARLBOM VALINGE. Insändarsk­ribenten tycker inte att det är genomtänkt att starta ett ungdomshem nära en förskola, lekplats och tät bebyggelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden