Hallands Nyheter

”Känslor måste få komma”

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Efter en enorm sökinsats lämnar Missing People Falkenberg. Men flera sökare erbjuds krisstöd.

I tre dygn har tusentals personer anslutit sig till Missing People för att söka efter Dante. När pojken hittades död avbröts sökarbetet på fredagseft­ermiddagen.

– Det är så klart jättetråki­gt att han hittades avliden. Men jag har sagt åt alla att tillsamman­s har vi gjort en fantastisk insats. Det ska vi alla ta med oss hem, sa Jörgen Olsson, pressansva­rig på Missing People.

HAN BERÄTTADE ATT Missing People kallat in alla sökande och att man erbjudit krisstöd.

– Det finns ett antal personer som känner ett behov av att prata. Både Röda Korset och kommunens krishanter­are finns här för att stötta, förklarade han.

Dessutom höll Falkenberg­s kyrka gudstjänst klockan 19 i går kväll, där även Missing People fanns på plats för att stötta de personer som inte mår bra.

– Känslorna måste få komma, vi uppmanar alla att prata och inte hålla inne med något, sa han.

JÖRGEN OLSSON OCH Missing People passade samtidigt på att tacka alla som hjälpt till i sökandet efter Dante.

– Det är många, många som gjort ett fantastisk­t jobb. Det här är en av de största insatserna vi gjort och Falkenberg som stad ska känna sig stolt. Vi har pratat med anhöriga som gång på gång visat sin tacksamhet.

Missing People var på plats snabbt efter att polisen i tisdags kväll efterlyste hjälp i sökandet, och har haft sin verksamhet i gång dygnet runt sedan dess.

MISSING PEOPLE SWEDEN grundades i Göteborg 2012. Detta efter två försvinnan­den hösten 2010 och vintern 2011 där det blev tydligt att samhället inte hade tillräckli­gt med resurser, utan behövde hjälp i sökandet. Sedan dess har organisati­onen vuxit och har en beredskap att snabbt vara på fötter, vilket visade sig i Falkenberg.

 ?? Bild: JONAS DAGSON/TT ?? MISSING PEOPLE. Jörgen Olsson hos Missing People berättade att krisstöd erbjuds.
Bild: JONAS DAGSON/TT MISSING PEOPLE. Jörgen Olsson hos Missing People berättade att krisstöd erbjuds.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden