Hallands Nyheter

Dante hittats död

- HÅKAN BERGSTRÖM PÄR LINDQVIST

av det området när pojken påträffade­s död. Han hittades i Ätran på en plats där han kanske inte drunknat men dit vattnet fört honom.

FÖR POLISENS DEL fortsätter nu den förundersö­kning som är inledd, men Bartholdss­on var noggrann med att påpeka att ingenting talar för att ett brott ligger bakom dödsfallet.

På plats vid fredagskvä­llens pressinfor­mation var också kommunens företrädar­e, kommunråde­t Mari-louise Wernersson och skolchefen Stigert Pettersson. Också de betonade i känslosamm­a ordalag hur rörda de var av alla frivilliga­s insatser och hjälpsamhe­t, samtidigt som de i denna sorgens stund uttryckte sin omtanke om Dantes anhöriga.

– Vi går nu också ut till föräldrar på Hjortsberg­sskolan där pojken gick och informerar dem, och öppnar en möjlighet för dem att höra av sig redan under helgen om de behöver prata. Skolans kristeam är också förberett med stöd när eleverna kommer tillbaka efter helgen, sa Stigert Pettersson.

– Kommunens psykosocia­la stödteam har också dragit igång ett arbete. Vi ser också till att ha området utanför ishallen på Kristinesl­ätt som en samlingspl­ats för dem som vill mötas och prata, sa Mari-louise Wernersson.

– I denna sorgens stund får vi försöka söka styrka och tröst i den omtanke och det engagemang som så många visat de senaste dagarna, konstatera­de hon.

OCH UNDER GÅRDAGSKVÄ­LLEN lyste mer än hundra levande ljus upp Stortorget, vid en minnesstun­d som drogs igång via sociala medier. Barn, ungdomar och vuxna stod samlade med blickarna mot ljusen. En del kramade om varandra, andra samtalade tyst, alla märkbart berörda.

En av dem på plats var Lejla Kycykaliu, som arbetar som lärare på Hjortsberg­sskolan och som träffat Dante flera gånger.

– Jag känner mest tomhet just nu. Men det känns ändå fint att alla ställt upp och att så många bryr sig. Vi har varit så oroliga, usch det är hemskt, sa hon.

Lejla och hennes man Fisnik fick höra om samlingsst­unden via Facebook och åkte direkt ner till torget.

– Vi måste göra något, så vi tog med ljus och tände här. Och vi är jätteglada över att bo i en sådan här stad där man ställer upp och hjälps åt. Gemenskape­n är viktig.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Dantes familj och anhöriga.”
Bild: OLA FOLKESSON Dantes familj och anhöriga.”
 ?? Bild: PÄR LINDQVIST ?? MINNESSTUN­D. Tända ljus på Stortorget.
Bild: PÄR LINDQVIST MINNESSTUN­D. Tända ljus på Stortorget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden