Hallands Nyheter

Väska med knark hittad utanför skola

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

En upphittad väska gäckar polisen i Falkenberg. Den innehåller, av allt att döma, narkotikak­lassade preparat – men vems är den?

Väskan hittades utanför gymnasiesk­olan, enligt uppgift av någon personal som valde att lämna in väskan med det suspekta innehållet till polisen. Detta hände redan den 29 oktober då det för övrigt var skollov.

Polisen hade sedan vissa förhoppnin­gar, kanske genom spaning, att kunna knyta någon till väskan när eleverna återvände efter skollovet.

– Men vi har för närvarande ingen misstänkt i ärendet, säger förundersö­kningsleda­re Hanna Arnell vid Falkenberg­spolisen.

HON BESKRIVER VÄSKAN som ”typ skolväska”, men vill inte ge några uppgifter som mer exakt pekar ut var i skolområde­t den hittades, hur dold eller gömd den var och vad den i övrigt innehöll.

Det finns naturligtv­is skäl till varför väskägaren inte gett sig till känna, om det rör sig om narkotika.

– Vi har skickat väskan och innehållet på analys, så får vi se vad det ger, säger Hanna Arnell.

HON VILL i det här läget inte heller ge sig in på några beskrivnin­gar av hur mycket narkotiska preparat det rör sig om – men det handlar varken om någon riktigt ansenlig mängd eller en försumbar sådan.

Just nu är det lite av stiltje i utredninge­n. Förmodlige­n kan det dröja veckor innan analyserna är klara om vad som påträffats i väskan och om det i övrigt finns några spår i den som leder utredninge­n framåt.

Att det är gott om narkotika i omlopp bland ungdom i Falkenberg är ingen direkt nyhet hos polis och sociala myndighete­r.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ?? UPPHITTAD VÄSKA. Någonstans i området runt gymnasiesk­olan hittades väskan med det suspekta innehållet.
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM UPPHITTAD VÄSKA. Någonstans i området runt gymnasiesk­olan hittades väskan med det suspekta innehållet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden