Hallands Nyheter

Tvååker avgör sent

FOTBOLL: DIVISION 1

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

En titt i statistike­n visar att matcherna ofta svängt i slutet när Tvååker spelar. I hela elva matcher har resultatet ändrats under matchens sista tio minuter, sex gånger till lagets fördel.

– När det är oavgjort ska vi alltid gå för det, man kommer inte långt på att kryssa. Det såg man i fjol, vi förlorade sju matcher men vann ändå serien för att vi inte kryssade en massa, säger Rasmus Andersson.

Senast mot Torn fick vi ett nytt bevis på Tvååkers styrka när Oliver Nedanovski, med en man mindre på plan, tryckte in 2–1 på stopptid.

– Jag tror inte att det handlar om att vi är bättre tränade, det handlar om vår mentalitet, säger Andersson. Ni har ju tappat poäng i en del matcher också?

– Ja vi blir väldigt offensiva och ibland gynnar det oss, ibland utnyttjas det av motståndar­na.

RASMUS ANDERSSON FICK bryta matchen mot Torn redan i den första halvleken med en axelskada, men han tror på spel mot Ängelholm.

– Jag var och undersökte den i måndags och det var inga allvarliga­re skador. Det är inte farligt att spela så jag ger det 75 procents chans, säger han. Utsikten (h) 2–1 i 88:e Oskarshamn (b) 3–2 i 86:e Ljungskile (b) 1–0 i 88:e Grebbestad (b) 1–0 i 85:e Eskilsminn­e (b) 0–1 i 85:e Skövde (b) 1–2 i 89:e Åtvidaberg (h) 1–0 i 80:e 2-0 i 94:e Husqvarna (b) 1–2 i 90:e Ljungskile (h) 1–2 i 85:e Oddevold (h) 1–1* i 81:e Torn (h) 2–1 i 90:e

*här var det Oddevold som kvitterade

Trots den sena segern förra helgen ser det svårt ut att nå kvalplatse­n till Superettan. Tvååker måste vinna sin match mot Ängelholm samtidigt som Oskarshamn förlorar och Eskilsminn­e inte vinner.

– Oskarshamn har ju Oddevold som inte har något att spela för, där bör Oskarshamn vinna. Eskilsminn­e har Mjällby som inte heller har något att spela för, men Mjällby har ju en väldigt hög grundnivå, säger Andersson och fortsätter:

– Det är synd att det hänger på andra resultat, men vi ska göra allt för att vinna vår match.

Kommer ni ha koll på de andra resultaten?

– Vi kommer att prata igenom det under veckan, men jag föredrar att inte få veta någonting alls.

Vad är anledninge­n till att ni är med i toppstride­n?

– Personlige­n så tycker jag att vi har en tillräckli­gt bra trupp för att ligga där vi ligger. Sedan är det väl ett mindre bra tecken på seriens kvalitet att tre av lagen i topp-fem spelade division två förra året.

Gå aldrig hem för tidigt när Tvååker spelar fotboll. Det är i slutet som det händer. – Vi vill alltid gå för tre poäng, säger Rasmus Andersson.

ÄNGELHOLM BEHÖVER EN seger för att ha chans att få kvala sig kvar i den jämna bottenstri­den. Lagen har mötts två gånger redan i år då man förutom seriematch­en också matchade mot varandra på försäsonge­n. Tvååker har vunnit båda mötena stort.

– De har spelat ganska trevligt men varit väldigt uddlösa. Vi får väl se om det är annorlunda nu när det är en ny tränartroj­ka med Henrik Larsson och Leif Troedsson, avslutar Andersson.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? MÅLFARLIG. Med sina tio mål under säsongen leder Rasmus Andersson Tvååkers interna skytteliga.
Bild: ROBERT BOMAN MÅLFARLIG. Med sina tio mål under säsongen leder Rasmus Andersson Tvååkers interna skytteliga.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden