Hallands Nyheter

Pyzdrowski vilar mot Helsingbor­g

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Det blir många förändring­ar i Varbergs Bois till matchen mot HIF. Exempelvis vilar målvakten Matt Pyzdrowski. – Han vilar av personliga skäl, säger tränaren Joakim Persson.

Bois amerikansk­a målvakt, Matt Pyzdrowski, har tagit ledigt i ett par dagar och han spelar heller inte mot sitt förra gäng Helsingbor­gs IF.

– Han har tagit ledigt i ett par dagar. Vi hoppas att han får ordning och reda på det han ska och att han är fit for fight på måndag, säger Joakim Persson och understryk­er:

– Det är ingen skada. Det handlar om allt annat än fotboll.

På skadelista­n sedan senaste matchen mot Brage finns Oliver Stanisic och Daniel Krezic.

”Det är ingen skada. Det handlar om allt annat än fotboll” JOAKIM PERSSON, OM MATTS FRÅNVARO

– Krezic kan bli spelklar till onsdag. Oliver kanske till andra kvalmatche­n – om det blir kval.

Dessutom är Joakim Lindner krasslig. Det kan bli upp till sex förändring­ar i elvan. Det finns en liten chans att slippa kval, men den är mikroskopi­sk.

– Vi utgår från att åka till Helsingbor­g och göra en bra prestation och ha ett bra resultat i matchen så länge som möjligt. Vi får se hur de andra matcherna artar sig. Skulle det visa sig att alla bollar studsar vårt håll får vi göra ett litet hela havet stormar sista halvtimmen.

– Det finns väl scenario A, B och C. Vi får hoppas att bollarna trillar in i Falkenberg och Frej, men det kan vara så att Värnamo leder med 3–0 efter en kvart också. Jönköping-norrby, Hif-varbergs Bois, Gefle-afc Eskilstuna, Örgrytelan­dskrona, Öster-hbk, Falkenberg­gais, Frej-värnamo, Brage-degerfors

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MATT PYZDROWSKI.
Bild: KRISTER ANDERSSON MATT PYZDROWSKI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden