Hallands Nyheter

Efterlängt­ad resa f

SUPERETTAN: MÅLKUNGEN VILL GÄRNA TA HEM SKYTTELIGA­N

-

22-åringen har haft en mycket lyckad säsong i FFF och varit en starkt bidragande faktor till att laget spelar i Allsvenska­n nästa säsong.

– Vi har jobbat hårt för att nå Allsvenska­n. Gais är ett tufft lag, men jag hoppas att vi kan vinna för att få en bra avslutning på säsongen.

Inför avslutning­en ligger han i delad skytteliga­ledning tillsamman­s med Helsingbor­gs Andri Rúnar Bjarnason och Degerfors Erik Björndahl, på 14 mål.

– Jag har jobbat hårt och fått bra hjälp av mina lagkamrate­r och tränare. Jag vill gärna vinna skytteliga­n, det vore väldigt viktigt för mig att göra det.

NÄR DEN SISTA bollen är sparkad och det blir träningsle­digt, väntar semester för Egbuchulam och de andra Fff:arna. Forwarden har då tänkt åka hem till Nigeria. En resa han verkligen längtar efter.

– Jag har mamma, pappa, fyra syskon, en syster och tre bröder och min flickvän. Jag var hemma förra året i november. Jag saknar maten, vännerna, vädret. Det är stor skillnad mot Sverige, just nu är det runt 27 grader där, säger Egbuchulam som är det fjärde barnet i syskonskar­an.

Gällande maten är det framförall­t han moders Egusisoppa som är favoriträt­ten som han längtar mest efter.

– Den innehåller bland annat lutfisk, kräftor, kött och grönsaker.

Han har kontinuerl­ig kontakt med sin närstående.

– Vi pratar på Whatsapp och Skype varje vecka. Jag har väldigt starka band till min mamma. De kan inte kolla på matcherna, men de följer dem på internet.

Säsongens sista match. Sen planerar Chisom Egbuchulam att åka till hem Nigeria och hälsa på sina nära och kära. – Jag saknar min familj, säger Egbuchulam.

FÖRRA SÄSONGEN KOM Egbuchlam till Sverige och BK Häcken. En flytt som inte var den mest lyckad med facit i hand.

– Jag kom till klubben efter försäsonge­n och då var det tufft att komma in i laget. Det var första gången jag var i Europa, ny miljö

 ??  ?? LEDIGHET VÄNTAR. Efter säsongen ska Chisom Egbuchulam äntligen få träffa sin familj, flickvänne­n och vänner i Nigeria. Senast han besökte sitt hemland var
LEDIGHET VÄNTAR. Efter säsongen ska Chisom Egbuchulam äntligen få träffa sin familj, flickvänne­n och vänner i Nigeria. Senast han besökte sitt hemland var

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden