Hallands Nyheter

”Vi skickar alla tankar till familj, nära och kära”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Gais kan säkra kontrakt i den viktiga matchen mot Falkenberg­s FF. Samtidigt kommer supportrar­na till en stad där det råder tryckt stämning. – Vi skickar alla tankar till familj, nära och kära, säger Tor Berggren Torell, ordförande i Makrillarn­a.

Makrillarn­a är en av många supporterf­öreningar som är knuten till Gais. Säsongens viktigaste match väntar på lördag mot FFF. Laget kan säkra kontrakt. Samtidigt känner Berggren Torell till vad som hänt i Falkenberg och att den försvunne pojken hittats död.

– Det är ju andra tankar nu, förut hoppades man, men det är ändå medkänsla. Jag antar att det kommer bli en tyst minut innan, då är det ju något som faktiskt sker på matchen och som vi i så fall respektera­r, säger Berggren Torell. Kommer ni köra på med ramsor som vanligt?

– Känslor måste man få ha, men vi vill att folk ska försöka tänka på vad de säger. Oavsett vad det handlar om. Vi har många supporterf­öreningar på läktarna, men vi i Makrillarn­a försöker hålla ner hat eller hot i våra ramsor. Han fortsätter: – Skulle det bli en nidramsa eller något får vi ta tag i det efterhand. I Makrillarn­a skulle vi göra det till ett uteslutnin­gsärende i så fall, men jag tror inte det blir aktuellt.

Magnus Karlsson, ordförande i Yellow White Pride, var nedstämd under fredagen.

– Jag tror inte det finns någon i Falkenberg som inte är berörd av det här. Ju mer dagarna gick så var det ett sånt här besked man hade att vänta sig, men det är tragiskt.

Magnus säger att YWP kommer stötta sitt lag som vanligt mot Gais.

– Vi har inte hunnit pratat om det. Det kommer säkert vara tryckt stämning, men det vet man inte heller än. Jag tror Gais ger sitt lag stöd och vi får förstås svara upp och stötta vårt, sen får vi se hur folk tar emot det, eller orkar.

Det kan bli tal om att YWP gör en hyllning till Dante på läktaren på matchen, men det vill Karlsson inte bekräfta.

– Jag har inte hunnit få några svar än, jag har försökt smälta det här först, så jag har inte tagit kontakt med folket runt omkring, säger Magnus Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden