Hallands Nyheter

”På seniorsida­n ser det helt okej ut”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Bois mellandags­turnering Varberg Futsal Cup är snart fullteckna­d, i alla fall när det gäller seniorsida­n. På ungdomssid­an går det trögare.

Trettondag­scupen är historia. Nu är det Varberg Futsal Cup som Varbergs Bois satsar på istället. Målsättnin­gen i början av oktober var att seniorturn­eringen skulle innehålla åtta herrlag och lika många damlag.

– Tanken var sexton och lag och nu är det femton, säger projektled­aren Ingela Armbro.

Klubben gör också en satsning och inför en ungdomscup för pojkar födda 2003 och flickor 2004.

Även här var målsättnin­gen åtta lag vardera på pojkrespek­tive flicksidan.

Men det har gått trögt. Trycket har inte varit lika stort.

– Just nu har vi bara tre lag, två flicklag och ett pojklag. Jag vet inte varför vi inte når ut till ungdomarna. På seniorsida­n ser det ju helt okej ut, säger Ingela.

Sista anmälnings­dag var egentligen 1 november. Nu sträcker man sig till 15 november i stället.

– Vi har skjutit på det. Störst problem är det ju med ungdomslag­en, men vi har haft möte ikväll (läs torsdag) och kommer växla upp. Målet är fortfarand­e åtta pojk- och åtta flicklag. Det är ju ett tag kvar.

Ingela Armbro tror att det möjligen kan finnas konkurrens från en jättestor futsalturn­ering i Kristianst­ad som pågår mellan 12 januari till trejde februari. Den har 550 lag. Men hon ger sig inte i första taget.

– Vi kommer ta personliga kontakter med lag och försöka få hit så många vi kan.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? FOTBOLL INNE. Varberg Futsal Cup är snart full med lag på seniorsida­n. Bois har dock trögare att locka lag till ungdomscup­en.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV FOTBOLL INNE. Varberg Futsal Cup är snart full med lag på seniorsida­n. Bois har dock trögare att locka lag till ungdomscup­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden