Hallands Nyheter

HK Varberg möter skrällgäng

- MATTIAS NILSSON

Varning utfärdas för Skånela! – En ny spännande uppgift. Att de slagit OV och Rimbo är ju resultat som sticker ut, säger Hasse Karlsson, tränare i HK Varberg.

HK Varberg tar emot Skånela på lördag och lär mötas av ett svårforcer­at försvar och ett vägvinnand­e målvaktssp­el. Samtidigt är man själva vassa när det gäller just de bitarna.

– Vi har släppt in väldigt lite mål de sista matcherna och jag hoppas det kan fortsätta mot Skånela också, säger Hasse Karlsson.

Andreas Skoglund är sjuk och har haft en långdragen feber i två veckor.

– Han är en allround spelare, både vad gäller skott och genombrott. Det är en spelare vi kommer att ha nytta av både på kort och lång sikt. Nu har vi knappt spelat en tredjedel och det är hård konkurrens, Dante Lindén visade sist att han är i form, men Skoglund är med i truppen av en anledning, säger Karlsson som nämner att även Daniel Hagström på HK Varbergs vänsterkan­t är krasslig.

Laget ligger trea i Allsvenska­n, men sen skiljer det bara tre poäng mellan ettan OV Helsingbor­g och sjuan Linköping.

– Serien kanske är ännu mer jämn i år. Lag som Kungälv och Torslanda kan absolut slå topplagen. Vi hänger med i toppen och får försöka fokusera på vårt jobb varje match. Men det är en kul serie att följa och varje match kommer betyda något i slutändan.

 ?? Bild: MAGNUS LEJHALL ?? SPÄNNANDE UPPGIFT. Varbergs tränare Hasse Karlsson ser fram emot att möta Skånela
Bild: MAGNUS LEJHALL SPÄNNANDE UPPGIFT. Varbergs tränare Hasse Karlsson ser fram emot att möta Skånela

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden