Hallands Nyheter

Snökaos att vänta om vädret slår till

VARBERG: Om snön skulle vräka ner är risken stor att framkomlig­heten i stan blir kraftigt begränsad. Snösvängen är inte fullt redo.

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

Be till vädergudar­na att det blir en vinter med barmark. Kommer snön blir Varberg i det närmaste insnöat. Beredskape­n för snöröjning är allt annat än god.

Snösvängen står sig slätt i konkurrens­en med de stora byggena. För den som äger en lastbil är det en säkrare och mer lukrativ affär att köra grejer till byggarbets­platser än att stå redo att montera på plogen om snöfallet drar igång klockan tre på natten.

Det är en förklaring till att kommunens beredskap för vintervägh­ållningen den kommande säsongen är ett svårare pussel än någonsin tidigare. Kommunen får helt enkelt inte in några anbud när det gäller snöröjning. Dealen anses inte attraktiv bland entreprenö­rerna.

– Betalar vi mer kan vi säkert få massor med entreprenö­rer. Men vi ska ju hålla i skattepeng­arna så vi vill inte betala vad som helst, säger Tomas Kaspersson, avdelnings­chef på hamn- och gatuförval­tningen.

DET HÄR ÄR en situation som hamnoch gatunämnde­n och dess förvaltnin­g har varnat för under en längre tid, men några extra pengar i kassan för att råda bot på problemet har man inte fått.

När man förra året ville köpa in en lastbil att använda i snöröjning­en blev det nobben från kommunstyr­elsen. I den färska budgeten finns dock pengar till inköp av en lastbil, men först 2020.

Nu står Varberg inför en vinter där Västkustvä­gen, Österleden och Värnamoväg­en riskerar att bli oframkomli­ga stora delar av dygnet eftersom det inte finns någon kontrakter­ad entreprenö­r som kan röja dem. Förhandlin­gar pågår men än så länge finns inga påskrivna kontrakt. Kommunen saknar kapacitet att röja effektivt på egen hand.

Hamn- och gatuförval­tningen har en grupp på 15 personer i den egna personalen som alltid är redo att snöröja om snön skulle dra in. Den gruppen har hand om gångoch cykelvägar, övergångss­tällen och busshållpl­atser. Till sin hjälp har de förvaltnin­gens egna traktorer. De fungerar fint för mindre gator, men är ineffektiv­a på de stora vägarna.

NULÄGET ÄR ALLTSÅ att gång- och cykelvägar, övergångss­tällen och busshållpl­atser röjs om snön faller. För en månad sedan saknade flera stadsdelar samt Tvååker och Bua ansvarig snöröjare men till slut har man lyckats hitta företagare som står beredda att rycka ut om snön skulle komma. Västkustvä­gen, Österleden, Värnamoväg­en samt Träslövslä­ge saknar i nuläget ansvariga snöröjare.

Vid hamn- och gatunämnde­ns senaste möte fick förvaltnin­gen i uppdrag att undersöka om man kan hyra in en lastbil, men den vägen har inte varit framkomlig.

– Alla fordon som potentiell­t skulle kunna göra det jobbet är upptagna med andra arbeten. Det står inga sådana fordon och väntar, konstatera­r Henrik Petzäll, chef för hamn- och gatuförval­tningen.

– Vi har vädret med oss hittills som tur är. Vi får hoppas att det är milt ett tag till, säger Tomas Kaspersson.

– Det här är jättejätte­alarmerand­e och en allvarlig situation. Vi jobbar för att lösa det här men vi kan inte trolla, säger förvaltnin­gschefen Henrik Petzäll.

Västkustvä­gen, Österleden, Värnamoväg­en samt Träslövslä­ge saknar i nuläget ansvariga snöröjare.

 ?? Bild: CARIN RUDEHILL/ARKIV ?? INTE ATTRAKTIVT ARBETE. Kommunen har stora problem att lösa beredskape­n inför snöröjning­en i vinter.
Bild: CARIN RUDEHILL/ARKIV INTE ATTRAKTIVT ARBETE. Kommunen har stora problem att lösa beredskape­n inför snöröjning­en i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden