Hallands Nyheter

Mattias Lindström klar för nytt tränarjobb

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Mattias Lindström vänder hem till Helsingbor­g och kommer att basa över Eskilsminn­e under de två kommande säsongerna. – Det känns bra att kunna fortsätta på liknande spår men på hemmaplan, säger Lindström.

Den faktorn som blev avgörande för att 38-åringen lämnade Tvååkers IF var pendlandet och tiden som det stal från familjeliv­et.

– Det är mest min familj som är mest nöjd med detta. Pendlingen var två och en halv timme per dag. Till slut var det inte hållbart, jag hann inte träffa barnen och familjen sade stopp, säger Lindström och fortsätter att prata om sin nya klubb:

– Eskilsminn­e är en fin klubb, som Tvååker men i en större stad. Det blir framför allt skönt att man har nära hemma. Det underlätta­r en del när det är brådskande grejer.

ESKILMINNE HAR TRÄNATS av Martin Pringle under den gångna säsongen. Pringle slutade i helgen.

– När Martin slutade föll det sig ganska naturligt att de kontaktade mig. Det är en division 1-klubb och jag vet om ramarna, så det var inga hårda förhandlin­gar samtidigt som jag känner människorn­a i klubben. Kontraktet är skrivet på två år. – Vi får se vad som händer efter det. Ett närmare samarbete med Helsingbor­gs IF är aktuellt och det ska bli spännande att se hur det kan utvecklas.

Under den nystartade silly season har det ännu inte hänt något för klubbens del.

– Att hålla truppen intakt har jag inte förhoppnin­gar om, men stommen kommer vi ha kvar. Man kollar på den befintliga truppen innan man börjar värva. Man måste ha balans och sund konkurrens i truppen.

HAN SKREV PÅ kontraktet under onsdagen. Dagen efter satte sig han och familjen på flyget ner till Kanarieöar­na för en sedan länge planerad resa.

– Det är skönt med semester, men det är lite dålig tajming. Jag ska försöka varva ner, men i fotbollsbr­anschen kopplar man av, men aldrig bort. Speciellt nu när det är ny klubb och nya förutsättn­ingar kan jag inte stänga av telefonen, avslutar Lindström från den 23-gradiga värmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden