Hallands Nyheter

”Jättenöjd med VM”

TRIAL-VM: KARLSSONS BÄSTA HITTILLS I KARRIÄREN

- LINDA WEINSTOCK

Lagtävling­en inledde VM för trialcykli­sternas del.

– Det var ett nytt tävlingssy­stem som innebär att man får poäng om man klarar vissa hinder, men om du sätter ner foten blir det inga poäng på just det hindret. Det innebär att man får behålla sina poäng efter varje sektion, säger han och fortsätter:

– Det blir en form av belöning för det du klarat och det blir en mer rättvis bedömning.

I lagtävling­en gjorde hela det svenska laget bra ifrån sig, men för Karlsson blev det lite extra speciellt efter den fina femteplats­en.

– Jag fick ihop mest poäng av alla svenskarna och att sedan bli det femte bästa landet... det är det bästa svenska resultatet någonsin, säger han.

DEN INDIVIDUEL­LA tävlingen skulle också bli en succé för Hawkhillsa­tleten.

– Jag kände mig fräsch och i bra form. dessutom fungerade cykeln fantastisk­t, säger han.

– Nivån på finalen var väldigt hög så det gällde att ha full fokus på de hinder där jag visste att jag kunde plocka poäng.

DET FÖRSTA HALVA varvet gjorde sig nervositet­en påmind för Karlsson.

– Jag var alldeles skakig och det kändes inte alls bra. Jag tror det var en kombinatio­n mellan nervositet och att jag var övertaggad, säger han och fortsätter:

– Men det gick bra ändå och sedan släppte det helt och jag klarade nästan allt som jag ville klara.

Det blev till slut en 18:e plats, Karlssons bästa placering under ett världsmäst­erskap.

– Jag är jättenöjd med mitt VM, det är mitt bästa hittills i karriären. Jag var med 2015 och då kom jag topp 30 och under VM 2016 stukade jag en fot och gjorde en hyfsad krasch så jag fick sy i benet. Då blev jag 32:a, säger han.

Alexander Karlsson, trialcykli­sten tävlandes för Laholmsklu­bben Hawkhills, gjorde ett bra VM i Kina som slutade med en individuel­l 18:e plats och en femteplats i lagtävling­en.

SÄSONGEN ÄR ÖVER i och med att VM är avklarat och nu väntar vila och hårdtränin­g för Alexander Karlsson innan det att dags för tävling igen i slutet av januari.

– Jag kommer att vila ordentligt i någon vecka. Även om jag älskar all träning som jag gör ska det bli jätteskönt. Sedan drar uppbyggnin­gsperioden i gång och då är det hårdtränin­g som gäller. I slutet av januari är det dags för Sm-veckan och även om den ligger lite dumt i tid så är det då tävlingssä­songen drar igång, säger Alexander Karlsson.

”Jag fick ihop mest poäng av alla svenskarna och att sedan bli det femte bästa landet... det är det bästa svenska resultatet någonsin.”

ALEXANDER KARLSSON

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK/ARKIV ?? NÖJD TRIALATLET. Alexander Karlsson, Hawkhills, är mycket nöjd med sitt VM där han slutade femma i lagtävling­en och 18:e i den individuel­la tävlingen.
Bild: LINDA WEINSTOCK/ARKIV NÖJD TRIALATLET. Alexander Karlsson, Hawkhills, är mycket nöjd med sitt VM där han slutade femma i lagtävling­en och 18:e i den individuel­la tävlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden