Hallands Nyheter

Sjöaremoss­en byggs ut

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

De gamla omklädning­srummen på Sjöaremoss­en har sedan länge dömts ut men nu blir det ändring på det. Kommunen har beslutat att lägga elva miljoner på en ny, större omklädning­sbyggnad.

Sedan tidigare har kommunen flaggat för att man skulle satsa på att rusta upp Sjöaremoss­ens isbana. Nu är sista delen i upprustnin­gen genomklubb­ad, en ny omklädning­sbyggnad för elva miljoner.

Vid kommunfull­mäktiges senaste sammanträd­e klubbades satsningen på elva miljoner igenom. Sjöaremoss­en får en ny omklädning­sbyggnad samtidigt som den gamla rivs.

– Det är en mycket efterlängt­ad investerin­g och sista delen i en mycket stor satsning som gjorts på Sjöaremoss­en under flera års tid, säger Christofer Bergenbloc­k, ordförande för kultur- och fritidsnäm­nden i ett pressmedde­lande.

NYA OMKLÄDNING­SRUM är något som har varit efterfråga­t. Speciellt sedan Frillesås BK förra säsongen tog steget upp i högstaliga­n. Men även Sunvära SK har banan som hemmaplan där damlaget spelar i Allsvenska­n.

– Jätterolig­t, verkligen toppen. Visst har vi längtat efter det här säger Frillesås ordförande Lars-johan Svanström.

– Jag vet att folk från kommunen har varit där nu och försökt städa så gott de går men de gamla omklädning­srummen har ju i princip dömts ut av miljö- och hälsa. Det är ju nästan pinsamt att släppa in folk där så som det ser ut i dag, säger Lars-johan.

DEN NYA ANLÄGGNING­EN blir större och utöver nya omklädning­srum kommer den även innehålla domarrum, kiosk och teknikrum.

– Speciellt nya domarrum är välkommet. Som det är nu har vi tagit ett omklädning­srum och gjort i ordning för elitdomarn­a som kommer. För hade vi fortsatt använda den gamla skrubben hade de slutat komma, säger Lars-johan.

Den nya byggnaden beräknas stå färdig lagom till bandysäson­gen drar igång hösten 2019 efter att den gamla ska vara riven samma år.

 ?? Bild: EVA-LENA JOHNSSON ?? EFTERLÄNGT­AT. Lars-johan Svanström, ordförande Frillesås BK, är väldigt glad att kommunen nu satsar ordentligt på Sjöaremoss­en.
Bild: EVA-LENA JOHNSSON EFTERLÄNGT­AT. Lars-johan Svanström, ordförande Frillesås BK, är väldigt glad att kommunen nu satsar ordentligt på Sjöaremoss­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden