Hallands Nyheter

En budgeterar ett luftslott”

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

med en procent innebär det minskade kostnader på tio miljoner.

Rie Boulund (M), ordförande i socialnämn­den fram till årsskiftet, vill se ett fortsatt arbete med trygghetsb­oende plus och på längre sikt seniorkvar­ter, samt en satsning inom palliativ vård.

Per Johansson (C) nuvarande ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, förklarar att C och M vill att de 1,7 miljoner som inte kommer att betalas i partistöd ska användas till en jämställdh­etssatsnin­g inom föreningsl­ivet.

REPRESENTA­NTERNA FÖR M och C som presentera­r den gemensamma budgeten betonar vikten av att * C och M satsar 75 miljoner kronor på om- och utbyggnad av vuxenutbil­dningen. Den nya majoritete­n lägger 60 miljoner.

* C och M lägger inga pengar på hundrastgå­rdar, nya majoritete­n lägger 1 200 000 konor.

* Nya majoritete­n lägger 13 miljoner på upprustnin­g av lekplatser, C och M nöjer sig med sju miljoner.

* C och M lägger 1,7 miljoner på jämställdh­et inom föreningsl­ivet, detta saknas hos nya majoritete­n. hushålla med resurserna och att ha beredskap för de kommande demografis­ka utmaningar­na med stigande ålder och färre invånare i arbetsför ålder.

– Vår ambition är att visa att vi är ansvarstag­ande även i opposition och kan stå för det vi gör, säger Göran Janko (M).

ANNELIE ANDELÉN FÖRKLARAR att M och C fördelar pengarna mer jämnt över alla verksamhet­er i stället för den storsatsni­ng som den nya majoritete­n gör på förskolan.

– Det kommer inte att fungera med den snabba utbyggnads­takt som vänstersty­ret vill göra. Det kommer inte att finnas varken lokaler eller personal. Det är vackra ord och fula siffror, säger hon.

– Den nya majoritete­n budgeterar ett luftslott, säger Per Johansson (C).

Tore Holmefalk (C) ska bli ny vice ordförande i barn- och utbildning­snämnden. Han känner igen mycket i den nya majoritete­ns budget från det arbete som Alliansen+ drivit tidigare.

– Skillnaden är inte jättestor. Vi är överens om verklighet­en. Skillnader­na krymper och nu är den plan vi lagt plötsligt bra, säger Tore Holmefalk.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Rie Boulund (M), Tore Holmefalk (C) och Göran Janko (M). Centerpart­iet och Moderatern­a har lagt sin första gemensamma skuggbudge­t.
Bild: OLA FOLKESSON Rie Boulund (M), Tore Holmefalk (C) och Göran Janko (M). Centerpart­iet och Moderatern­a har lagt sin första gemensamma skuggbudge­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden