Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det är förvånande att man inte kunnat enas om att lyfta in fler saker där samsyn råder. Nu ökar trycket på de andra partierna att rösta ner övergångsb­udgeten.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

* I dag måste 1918 års strider utkämpas på nytt. Den liberala demokratin kan inte längre tas för given. Den utmanas och ifrågasätt­s av auktoritär­a, nationalis­tiska och populistis­ka rörelser runt om i Europa. Sverigedem­okraterna är det svenska uttrycket för denna antilibera­la strömning som drivs fram av förakt för en demokrati som bejakar mångfald och produktiva konflikter.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Två månaders manövreran­de har fört Sverige närmare en regering som består av C, L och S. Om även MP ingår har den 167 riksdagsma­ndat. Det är ett tillräckli­gt stort parlamenta­riskt underlag för att kunna tillträda, rösta igenom budgeten och all annan politik – om inte de övriga fyra partierna går ihop i en ohelig allians. Det är inte svårt att hitta invändning­ar mot en sådan regering. Men det är ännu lättare att hitta argument mot ett extra val.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Allianssam­manhållnin­gen blir inte heller lättare av att M och KD nu stängt dörren hårt för en Alliansen och Mpkonstell­ation. Regeringsb­ildningen framstår allt mer som ett chickenrac­e med framför allt tre aktörer; där två har felbedömt den tredjes kyla att hålla ratten fast i utlovat läge. Sundsvalls Tidning (Lib) *Alla opinionsun­dersökning­ar pekar på att detta skulle stärka S och SD ytterligar­e. Kanske skulle då Socialdemo­kraterna, i linje med sin långa historia av att sätta makten framför allt, hävda att de var tvungna att närma sig SD för att ”ta ansvar för Sverige”. LO har trots allt krävt att svenska jobb ska gå till svenskar och förre talmannen Urban Ahlin stoltserad­e med att de drev sverigedem­okratisk arbetsmark­nadspoliti­k långt innan SD fanns.

Svenska Dagbladet (ober M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden