Hallands Nyheter

60 miljoner satsas på nya skollokale­r

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

S-styret i Falkenberg vill bygga permanenta lokaler till vuxenutbil­dningen. Projektet är med i majoritete­ns investerin­gsplan och är budgeterat till 60 miljoner kronor.

I dag har vuxenutbil­dningen en egen lokal i gamla posten, mitt emot Stålboms, lektionern­a är även utspridda till Folkets hus och till en del andra platser.

– Vi vill investera i nya lokaler som ska ligga i anslutning till gymnasiesk­olan, säger Per Svensson (S), tillträdan­de ordförande för kommunstyr­elsen.

LARS FAGERSTRÖM (L) har en förhoppnin­g om att gymnasiesk­olan och vuxenutbil­dningen ska kunna samutnyttj­a en del lokaler.

– Lokaler ska användas under så stor del av dagen som möjligt, säger han.

Det har funnits andra diskussion­er kring vuxenutbil­dningen. Ett spår har varit att använda gamla Coop-byggnaden.

– Vi vill satsa ordentligt på vuxenutbil­dningen och ge dem bra förutsättn­ingar inför framtiden. Den här investerin­gen är viktig, fastslår Per Svensson.

BYGGET AV FALKENBERG­S nya kultur- och kunskapsce­ntrum pågår för fullt. Första delen av projektet går på 375 miljoner och ska stå färdigt till årsskiftet 2019/2020.

– Det är logiskt att vi samlar Falkenberg­s alla utbildning­ar kring det nya centrumet. Det är självklart att vuxenutbil­dningen också ska hålla till där. För oss blir det som ett Campus, säger Georgia Ferris (KD).

Slutgiltig­t beslut om investerin­gen på 60 miljoner kronor för nya lokaler till vuxenutbil­dningen tas i budgetfull­mäktige 27 november.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SATSNING. Per Svensson (S), som leder nya majoritete­n i Falkenberg satsar 60 miljoner kronor till nya lokaler åt vuxenutbil­dningen.
Bild: OLA FOLKESSON SATSNING. Per Svensson (S), som leder nya majoritete­n i Falkenberg satsar 60 miljoner kronor till nya lokaler åt vuxenutbil­dningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden