Hallands Nyheter

Biljetter snart slut när många letar julresa

- HELENA WANDE/TT CARL CATO/TT

Ska du hälsa på släkten i jul är det dags att köpa biljett. Efterfråga­n på tågresor är högre än vanligt och hos SJ är många avgångar redan fullsatta. Även bussbolage­n känner av en ökad efterfråga­n.

Julafton på en måndag och maximal längd på helgen. Perfekt för den som vill hälsa på släktingar i andra delar av landet. Men den som har tänkt ta tåget gör bäst i att köpa biljetter. SJ varnar för att jul- och nyårsresan­det kommer att öka med hela 13 procent jämfört med förra året.

Störst är trycket fredagen den 21 december och många av de mest attraktiva avgångarna är redan fullsatta.

– Vårt tips är att man reser redan på torsdagen, eller på själva julafton, om man kan det, säger Tobbe Lundell, tillförord­nad presschef på SJ.

Bolaget Braflyg flyger till 17 svenska orter och har sett hur bokningarn­a under julhelgen börjat tillta.

– De som går snabbast är till orter som ligger lite längre bort från stor- städerna, som Östersund, Umeå och Sundsvall, säger kommunikat­ionschefen Jim Hofverberg.

Även bussbolage­n förbereder för många resenärer under jul och nyår. Flixbus har satt in runt 200 extra avgångar och företaget Ybuss, som kör många långa resor genom landet har märkt av en större efterfråga­n inför årets julhelg.

”I år är trycket starkare på de populära resdagarna i jämförelse med samma tid förra året, och vi arbetar aktivt med att stärka upp de mest bokade avgångarna med extrabussa­r”, skriver Ybuss trafikansv­arige Johan Boqvist i ett mejl.

 ?? Bild: TOMAS ONEBORG/TT/ARKIV ?? PÅ SPRÅNG. Biljettern­a till SJ:S mest attraktiva avgångar under julhelgen har redan tagit slut.
Bild: TOMAS ONEBORG/TT/ARKIV PÅ SPRÅNG. Biljettern­a till SJ:S mest attraktiva avgångar under julhelgen har redan tagit slut.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden