Hallands Nyheter

Det fanns risk för en massflykt

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Det säkrade kontraktet innebär också att Joakim Persson får chansen att arbeta vidare med en stor del av truppen. Annat hade det varit om man åkt ut. – Nu sitter vi betydligt säkrare, säger Joakim Persson.

Under och inför säsongen har Varbergs Bois hämtat in mängder med spelare. Många skrev på tvåårskont­rakt, men i många kontrakt fanns det klausuler om att få lämna vid spel i division ett.

– Han som skrev på först hade inte det (Perparim Beqaj), men det hade varit svårt att spela med en spelare. Det är klart att det är en otrolig glädje att vi får jobba vidare med det här lagbygget, säger Joakim Persson, tränare och sportchef. Vad hade hänt rent konkret om ni åkt ut?

– Jag tror inte att någon hade en plan b mer än att det hade fått satsas ännu mer på yngre spelare. Det här tror jag klubben kommer må väldigt bra av på sikt, men det gäller att vi arbetar på rätt sätt från och med i morgon.

SOM HN TIDIGARE har berättat så är också samarbetet med Right To Dream beroende av att Varbergs Bois har en plats i Superettan.

– Så är det ju och vi såg i första matchen att pojkarna har mycket kvar att lära. Men där finns en spetskompe­tens som vi kan ha nytta av nästa år, säger Persson och syftar på Keanin Ayer och Adama Fofana.

Det är ingen ro och vila för Persson, spelarna får en vecka ledigt från träning men som sportchef tar man aldrig ledigt.

– VI STÅR på en stomme inför nästa säsong som vi bygger runt 13-14 spelare. Nu ska vi bara hitta de ingrediens­erna som krävs för att stabiliser­a oss till nästa säsong, säger Persson och fortsätter:

– 15-16 spelare hoppas jag att vi har klart med inom kort. Sen finns det 6-7 spelare som vi har följt under säsongen och tycker är intressant­a. Men i det läget som vi har varit i är det inte lätt att göra någonting. Riskerar ni att bli av med spelare som har kontrakt?

– Att det kommer bud på spelare i Superettan där klubbarna vill betala händer inte så ofta, men något kan det nog dyka upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden