Hallands Nyheter

Tredje raka segern för BKF Falkenberg

- MARTIN ÖRTEGREN

En tung start och underläge hindrade dock inte BKF Falkenberg från att ta säsongens femte seger.

BKF FALKENBERG BK FEMTIONIAN 12 8

– Vi var inte riktigt på tårna och hade lite oflyt med våra träffar, men det ska man inte skylla på. Det var tufft att hamna i underläge. Även om vi inte spelade bra kändes det som vi hängde med hyfsat, sa Mikael Ohlsson, tränare i BKF Falkenberg, om ställninge­n 1-4 mot BK Femtionian efter den första serien.

I den efterfölja­nde serien blev det samma siffror, men i BKF:S favör.

– Vi är ett bättre lag än dem och visste att det skulle komma lite tomma rutor från deras sida, även om det är ett lurigt lag.

Men återigen var det spännande in i det sista i den avslutande serien.

– Avgörandet kom i sjunde, åttonde rutan. Då såg vi att vi skulle vinna på två bord och ta tre poäng som vi behövde. Det var en riktigt bra laginsats, sa Ohlsson och delade med sig av receptet bakom den fina formen:

– Vi spelar ända till sista rutan. Det har visat sig de tre sista matcherna att vi kör ända in i kaklet.

Poängbäst i hemmalaget blev Dennis Johansson på 904, Fredrik Nertling på 897 och Mikael Larsson på 863. Firma Johansson och Larsson vann samtliga fyra matcher.

– De tar fyra poäng och det är lite matchavgör­ande. Nu var det lite sämre siffror över hela gänget, men det spelar mindre roll när vi vinner.

I och med segern klev BKF upp på en fjärdeplat­s i Elitserien.

– Vi har spelat så pass många hemmamatch­er så det är ganska planenligt. Om det håller i sig kan vi absolut ta en slutspelpl­ats. Det bättre att titta åt det hållet än det andra hållet, avslutade Ohlsson.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? SEGERORGAN­ISATÖR. Dennis Johansson var hemmalaget­s främste poängplock­are med 904 stycken.
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV SEGERORGAN­ISATÖR. Dennis Johansson var hemmalaget­s främste poängplock­are med 904 stycken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden