Hallands Nyheter

Ic:s nya trea

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

under säsongen, vaknade Warberg till liv i mittenperi­oden och visade varför laget är serieledar­e. Underläget blev ledning inom loppet av en minut och sju sekunder, där det första målet kom efter 5.43. Robin Blåberg satte ledningsmå­let.

– Jag sätter press på deras sista gubbe, vinner bollen, drar målvakten åt sidan och sätter dit den.

WARBERGS TYNGD OCH stora spelöverta­g sög musten ur värmlännin­garna som bara gick runt på två femmor, medan hemmalaget tryggt kunde rulla på tre femmor.

– I andra perioden kände vi att de inte orkade och vi håller i och spelar runt. Gör vi allt som vi ska, har Karlstad med detta laget inte någon chans mot oss.

När värmlännin­garna kändes som ett slaget lag, kom de ut i tredje perioden, mäktade med både en och två reducering­ar och gav matchen en nerv i avslutning­en.

– Vi börjar kanske bli lite nervösa. Sist vi mötte Karlstad, i våras, åkte vi på 8-0 i baken i sista perioden. Det var kanske lite hjärnspöke­n, men vi lyckades hålla undan, sa Blåberg och gav sina sista tankar om matchen:

– Det är skönt att vi hittar nya sätt att vinna varje match. Det var inga övertygand­e siffror, men det känns ändå ganska tryggt i spelet.

”Sist vi mötte Karlstad, i våras, åkte vi på 8-0 i baken i sista perioden. Det var kanske lite hjärnspöke­n, men vi lyckades hålla undan”

ROBIN BLÅBERG

TRÄNARE GÖRANSSON GAV en kort matchanaly­s efter slutsignal­en.

– Det är några tveksamhet­er som dyker upp i första, men i andra tycker jag att det bara är ett lag på plan. Vi skulle ha stängt matchen långt innan, avslutade Göransson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? kan södra med sex poäng och har dessutom en match tillgodo till tabelltvåa­n Strängnäs.
Bild: KRISTER ANDERSSON kan södra med sex poäng och har dessutom en match tillgodo till tabelltvåa­n Strängnäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden