Hallands Nyheter

Sjuklingen kom in och frälste FVBK

- HENRIC HOLMBERG

Viktor Gustafsson var sjuk hela veckan och aldrig påtänkt för spel mot Habo. Då klev han in och avgjorde allt med två serveess. – Det var skakigt, men fan så skönt, sa matchvinna­ren.

FALKENBERG HABO

(20–25, 25–22, 25–21, 25–20)

3 1

Viktor Gustafsson, född 1999, var bara med på bänken ifall någon skulle skada sig. Och det var precis vad som hände vid ställninge­n 22–20 i fjärde set. Lucas Gustavsson fick ont i knäet och tvingades utgå. Efter en nätserve från Habo klev Viktor fram med två raka serveess för att säkra segern.

– Det kom väldigt oväntat att jag skulle in, men coachen sa bara till mig “gör en bra serve nu”. Så jag hade det i huvudet hela tiden, och det betalade sig, sa Viktor efter matchen.

COACHEN, DET ÄR Per-anders Sääf. Vinsten till trots var han kritisk till lagets prestation över fyra set.

– Det var en stor läropeng för oss. Man såg redan från början, på det sättet vi spelade, att vi hade fel inställnin­g när vi kom till match. Vi fick kämpa oss igenom hela matchen. Men det viktigaste var faktiskt att vi vann också. Det är ju bättre att lära sig när man vinner än att lära sig när man förlorar.

Segern innebär att Falkenberg går upp som trea när halva serien är spelad. De är därmed klara för Gp-slutspelet i Uppsala, 19-20 januari, dit de fyra bästa lagen kvalificer­ar sig. Tack vare trepoängar­en mot Habo “slipper” FVBK nu möta Hylte/halmstad. Istället blir det seriens andra suverän, Linköping, som står för motståndet. Peranders Sääf lägger ingen större vikt vid det.

– DET ÄR pest eller kolera om man inte är etta eller tvåa, för man får möta ett av de här topplagen som på papperet är mycket bättre än alla andra lagen. Om vi möter det ena eller andra laget är inte så viktigt.

Falkenberg mötte Linköping på bortaplan förra helgen. Då slutade det med en 1–3-förlust efter att FVBK tagit hem första set och därefter förlorat tre raka med 23–25. Chans till revansch i Uppsala, med andra ord. Och Viktor Gustafsson, matchvinna­re mot Habo, ser fram emot Gp-slutspelet med tillförsik­t.

– Det kommer bli en väldigt intressant match. Det är väldigt taggande att få möta ett så bra lag. Vi gjorde ju en bra match mot dem i Linköping, så de ska inte underskatt­a oss. Det tycker jag verkligen inte.

”Det är pest eller kolera om man inte är etta eller tvåa.” PER-ANDERS SÄÄF om Gp-slutspelet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden