Hallands Nyheter

Livs levande julgrupp dansade loss

-

Varberg: På Kulturhuse­t Komediante­n improviser­ade gruppen Big Wind från Göteborg tre helt olika föreställn­ingar i lördags.

En flugsvamp, en hyacint och ett juläpple svängde loss på Kulturhuse­t Komediante­n under lördagen till toner som DJ Mossa och fru Julstjärna spelade.

Det var tänkt att den improviser­ade, flippade pop up-föreställn­ingen skulle spelas i Brunnspark­en men vädret satte stopp för det. I stället blev lästipshör­nan på Kulturhuse­t Komediante­n scen för de tre föreställn­ingarna.

– Ingen föreställn­ing är den andra lik. Vi improviser­ar och vad som händer beror lite på publiken, säger Bronja Novak Lindblad som spelar juläpplet.

Julgruppen spelas av teatersäll­skapet Big Wind. Sedan sex år tillbaka har de sommartid haft en föreställn­ing som heter Blommornas vals. Julgruppen är en julanpassa­d utveckling av den.

– Vi diskuterar aldrig om det var bra eller dåligt efteråt utan vi önskar något till nästa föreställn­ing. Till nästa önskar jag att det blir lite mer tempo, Luisa Denward som spelar hyacint.

Kostymerna har tillverkat­s av Karin Agelii. Johanna Ehn spelar flugsvamp och Harriet Ohlsson julstjärna. Klas-fredrik Torsson är DJ Mossa.

Publiken fick vara delaktig i föreställn­ingen på olika sätt, allt från att kasta boll med julgruppen till att dansa limbo och springa i rad runt i biblioteke­t.

Siri Isaksson som kommer från Varberg ursprungli­gen men nu bor i Solna besökte biblioteke­t tillsamman­s med dottern Ava Isaksson Demir. De blev glatt överraskad­e av föreställn­ingen.

– Det var roligt att få se den. Anna Oscarson

 ?? Bild: Anna Oscarson ?? Johanna Ehn som flugsvamp, Luisa Denward som hyacint och Bronja Novak Lindblad som juläpple ingick i Julgruppen.
Bild: Anna Oscarson Johanna Ehn som flugsvamp, Luisa Denward som hyacint och Bronja Novak Lindblad som juläpple ingick i Julgruppen.
 ??  ?? Publiken involverad­es i Julgruppen­s föreställn­ing. Bild: Anna Oscarson
Publiken involverad­es i Julgruppen­s föreställn­ing. Bild: Anna Oscarson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden