Hallands Nyheter

Förvaltnin­g anställer – samtidigt sägs det upp

Falkenberg: Skolchef Stigert Pettersson vill nyanställa en kommunikat­ör på en ny tjänst. Samtidigt håller han på att säga upp kulturpeda­goger på grund av besparings­krav. Hur hänger det ihop?

-

” Vi har bedömt att vi har ett stort behov av kommunikat­ion. Det handlar om allt från PR och vilka kanaler som vi ska använda STIGERT PETTERSSON, skolchef

Kulturpeda­goger är på väg att bli av med sina jobb på grund av sparkrav. Samtidigt håller barnoch utbildning­sförvaltni­ngen på att nyanställa en kommunikat­ör. – En ny kommunikat­ör är en besparing, säger skolchef Stigert Pettersson.

Samtidigt som kulturpeda­gogerna är på väg att förlora sina jobb söker förvaltnin­gen efter en kommunikat­ör. Det är en ny tjänst som tidigare inte har funnits.

– Vi har bedömt att vi har ett stort behov av kommunikat­ion. Det handlar om allt från PR och vilka kanaler som vi ska använda, säger Stigert Pettersson.

– Framförall­t är det en besparing som vi gör. Vi räknar med att spara 400 000 kronor på att ha en egen kommunikat­ör istället för att vi ska köpa in tjänster från Pr-byråer eller ha dyra annonskamp­anjer i Hallands Nyheter. Det här är en del i vår verksamhet­sanpassnin­g. I platsannon­sen står

det bland annat att uppdraget omfattar både redaktione­ll produktion och storytelli­ng, att det även ingår att nyhetsbeva­ka, analysera och ge relevant kommunikat­ions- och mediestöd till verksamhet­en.

Stigert Pettersson säger att nyanställn­ingen av en kommunikat­ör är en del av verksamhet­sanpassnin­gar för 2019.

– Vad är alternativ­et? Om vi inte gör det blir det dyrare för oss, säger han. På Falkenberg­s kommuns

kommunikat­ionsavdeln­ingen arbetar det idag åtta personer, inklusive kommunikat­ionschef Monica Klingborg som tjänar 44 300 kronor i månaden.

Lönespanne­t för kommunikat­örerna sträcker sig från 34 500 kronor till 38 600 kronor i månaden.

– Två av heltidstjä­nsterna är statsbidra­gsfinansie­rade och därmed inte kommunalt finansiera­de, säger Monica Klingborg. Har Falkenberg­s kommuns kommunikat­ionsenhet vuxit genom åren? Ängelholms kommun, som Falkenberg­s skolchef Stigert

Pettersson säger att det inte går att bedriva kommunikat­ionsarbete­t på förvaltnin­gen med befintlig personal.

– Nej, för vi har ingen kommunikat­ör på förvaltnin­gen. Nu kan vi dra ner vårt konto för marknadsfö­ring och PR när vi får en egen kommunikat­ör. Så det är en besparing helt enkelt. Vad blir det viktigaste uppdraget för den nya kommunikat­ören?

– Vi har en ganska stor kommunikat­ion, både inåt och utåt. Uppdragsbe­skrivninge­n finns i platsannon­sen. Jag har inget mer att säga om det.

Det står i platsannon­sen att den nya kommunikat­ören kommer ingå i ett kommunöver­gripande kommunikat­ionsnätver­k som leds av kommunens centrala kommunikat­ionsfunkti­on. Fredrik Larsson fredrik.larsson@hn.se 010-471 53 67

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden