Hallands Nyheter

Werner: Och vinnaren av årets pris 2018 för ovärderlig­a insatser är...

-

Välkommen till min prisutdeln­ing för stort och smått år 2018. Vi kör på direkt och börjar med:

Priset för Årets vuxna förebilder (eller som det också kallas i år: ”Ungar, så här ska ni göra i skolan när era lärare ger er ett grupparbet­e”) som går till landets riksdagspa­rtier.

Motivering: För ett sällan skådat samarbete och teamwork, för prestigelö­shet och förmåga att se förbi sina egna behov för det gemensamma­s bästa. Aldrig har väl meningen ”Laget före jaget” varit sannare. Efter denna inledning

fortsätter vi med resten av priserna! Priset Årets smolk i glädjebäga­ren: Går till den svenska sommaren. För hur ljuvlig den än var ur ett semesterfi­rarperspek­tiv återstår nu endast bitterhet. Motivering: Det finns bara två scenarion. En sådan sommar upplever vi aldrig mer. Vi kommer därför jämföra och gnälla resten av våra liv = ångest

Nästa sommar blir likadan. Vilket betyder att något är allvarligt fel = ångest. Priset Årets bröllopsyr­a

går till engelska kungahuset som bjöd på TVÅ bröllop - ett prins och ett prinsess. För vissa nördar som kan rabbla engelska kungalängd­en sedan Wilhelm Erövraren var detta givetvis högtidsstu­nder.

Priset Årets Helan och Halvan (alternativ­t Årets I-landsprobl­em) går till mina hundar Daisy och Spader.

Motivering: En är en tjocksmock och en är skranig och tanig. Förstår ni vilka utmaningar vi står inför varje utfodring ????

Prisets Årets hetaste går till mig själv när jag har på mig den klänning jag köpte på Nordkoster i somras.

Motivering: En klänning med orangea brännmanet­er på. Räcker som förklaring. Priset Årets äntligen

är 2018 slut går kollektivt till alla historie/fantasyfan­s som nu kan börja räkna ner på riktigt.

Motivering: 2019 kommer äntligen säsong 8 av Game of Thrones, filmerna Downtown Abbey och Mary Queen of Scots samt kanske, kanske säsong 3 av The Crown. Flämt!

Priset Årets klyscha som blev sann: Går till talesättet: Det är roligare att ge än att få.

Motivering: Tillsamman­s samlade vi in 6000 kronor till Musikhjälp­en 2018 - genom att ni köpte mina och Patrik Stenfjälls julkort. Att kunna svischa den summan och veta att den kommer gå till att hjälpa människor med funktionsn­edsättning runt om i världen var fantastisk­t! Så tack, tack tack<3 Och Gott Nytt År!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden