Hallands Nyheter

Oskar alltid aktuell

-

KUSKFORM. Oskar J Andersson är känd som landets vassaste lärling. Under våren 2019 blir han egen tränare. Han vinner lopp som aldrig förr och gör stor reklam för sin kommande rörelse. På

V86 har han fin chans med Dardanos (V86-2), Dreamlady Glatigne (V86-4) och Real Masterpiec­e (V86-6). Det är två heta segerbud och en rysare att se upp med.

SPETSSTRID­EN

V86-1: 1 Iago Zon är snabb och brukar rusa iväg. 6 Global Takeover kan öppna.

V86-2: 3 Dardanos får troligen ta över ledningen av 2 Icanhearyo­u.

V86-3: 1 Devs Daffodil har spetschans.

V86-4: 2 Elektra blåser till spets men körs knappast där, 6 Even Smaller Plum?

V86-5: 1 Global Up’n Away är snabb men 6 Digital Data är ändå spetsfavor­it.

V86-6: 1 Qvidja’s First är kvick men det troliga är att 7 Luksom spetsar.

V86-7: 3 Harran Boko är snabb och man vill till spets, bör hitta till ledningen.

V86-8: 6 Carmentica Majo är snabb, släpper? 6 Min Vilja får ta över?

har gjort tre starter hos skicklige Ola Karlsson. Det började med en andraplats på Charlotten­lund. Sedan svarade han för en tapper insats efter ett tufft lopp som fyra. I senaste starten spetsade han direkt, han såg jättefin ut hela vägen och stack undan till överlägsen seger. Det såg helt enkelt ruggigt bra ut. Han var så snabb ut senast att det åter är bra spetschans och är han som senast blir han svårslagen. gjorde en hel del bra lopp i somras och början av hösten. På sistone har han inte varit lika vass och han har heller inte startat kontinuerl­igt. Nu är det första starten på två månader men Conrad Lugauers hästar brukar inte behöva lopp i kroppen.

visade stigande form vid segern näst senast. Senast blev det tidig galopp efter en bra start. Läget är bra och hon ska passas. har viss kapacitet och räknas trots de svåra läget.

6-9-4-8-12-1-3-5-11-10-2-7

har blivit allt bättre på sistone. Senast kördes han fram utvändigt ledaren 1200 kvar, tog över 500 kvar och var helt överlägsen. Då stod han med tilllägg, nu har han bakspår så han lär åter få göra grovjobbet. Han är så stark att han bör klara det. vann lätt efter ett speedryck mitt i loppet näst senast. Senast gick han utvändigt ledaren sista 800 och fullföljde bra. Han har åter bra läge och visar högform. är en kapabel häst som gjorde ett bra lopp som fyra från fjärde ut och attack 700 kvar. Han är ganska bra från start och har perfekt läge så han måste räknas.

har en passgång-hingst som pappa och är därmed en väldigt spännande häst. Han har tagit tid på sig men blivit allt bättre. Senast var han helfin och trots det usla läget är han värd att se upp med. Han gynnas om det blir högt tempo, med klaff är han riktigt vass till slut.

10-6-1-12-2-4-8-7-11-3-5-9

var en riktig snackhäst förra hösten och vintern men han tappade stilen på senvintern och startade bara sporadiskt under sommaren. Nu har han fått tre lite tätare starter och han gjorde ett vettigt lopp senast. Då stod han med tillägg och stod hårt inne i loppet. Nu har han läge för ledningen, där har han varit klart bättre än från andra positioner.

var en snackhäst inför Sverigedeb­uten senast. Han gjorde även en mycket stark prestation i loppet. Han har framspår nu, det är ett klart plus och han ska räknas tidigt. är segervan och han har gjort två starter på Jägersro i december och vann båda i snygg stil. Nu är det tufft emot och läget är dåligt men hästen är bra och han ska räknas.

har gjort bort sig en del senaste månaderna men då hon skött sig på slutet har hon vunnit. Nu är det lite tuffare emot med hingstar och så men sköter hon sig är hon inte helt borta.

3-6-8-4-2-9-5-1-7 Conrad Lugauer.

har gjort det klart bra på sistone och hon har vunnit tre segrar på sju. Näst senast orkade hon inte utvändigt ledaren men hon ”studsade” tillbaka och gjorde ett bra lopp efter tidig ledning. Hon gick undan och vann lätt med krafter kvar. Hon har en bra uppgift och får tipset.

har också utvecklats och gjort allt bättre insatser. Senast var hon duktig då hon vann från ledningen. Skulle hon åter hitta dit bör det räcka väldigt långt.

är lite ojämn och det är inte alltid hon får till aktionen. Senast blev det lite för tufft upplägg mot bra motstånd men gången innan var hon fin då hon vann efter en passande resa. Läget är bra och hon ska streckas. Loppet är öppet men vi tycker dessa tre höjer sig och nöjer oss med tre streck. är en stark häst som inte alltid får med sig aktionen. Skulle hon funka som hon ska är hon inte borta.

har bra styrka och ska passas. 6-3-2-4-10-9-1-8-11-12-7-5

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden