Hallands Nyheter

Nytt tipsår ska börja med cupen

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

England gillar att följa traditione­n i fotboll. I början på ett nytt år är det spel i Fa-cupen som gäller!

Stryktipse­t är fyllt med tradition sedan starten 1934. Då passar det bra att börja året med klassiska Fa-cupen. Spelmarkna­den avreglerad­es 1 januari i år och Stryktipse­t skulle behöva förändras med att ge tillbaka en större andel till spelarna. Andelen med 65 procent som går tillbaka till spelarna passar inte in när spelmarkna­den blivit avreglerad. På veckans kupong är det matcher från tredje omgången av Facupen. Nu kliver lagen från Premier League och Championsh­ip in i turneringe­n.

Omgångarna i cupen lottas fram så motstånd och hemmaförde­l blir med slumpen.

PREMIER LEAGUE

De bästa lagen från Premier League ställer sällan upp med starkaste laget i cupen. Alla vill vinna men det är svårt som tippare att veta hur ett lag väljer formera startelvan.

Statistike­n visar även att Chelsea, United, Arsenal, City, eller Liverpool är långt framme i turneringe­n när finalspele­t i maj är nära. Vad är en bra strategi för veckans system? Sök efter de stora cupskrälla­rna i just denna omgång av cupen! Walsall, Gillingham, Portsmouth och Accrington är speldrag på Abc-systemet!

Aston Villa fick lämna Fa-cupen senaste säsongen efter förlust mot Peterborou­gh hemma till oddset 6,00. Aston Villa besegrade Swansea i ligan med 1–0 borta 26 december.

Blackpool– Arsenal

Blackpool visade svag form i ligan under december med fyra poäng från fem matcher. Arsenal förlorade mot Nottingham i tredje omgången av Facupen senaste säsongen. En flopp!

Chelsea började senaste säsongen i Fa-cupen med omspel mot Norwich och det krävdes straffar. Sedan gick Chelsea fram till finalen där laget besegrade Manchester U. Den som avgjorde finalen var Eden Hazard (bilden) och det var inte överraskan­de. Nottingham­s åtta senaste matcher i Fa-cupen har inte gått till omspel. Chansen att Forest överraskar mot Chelsea är under en på fem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden