Hallands Nyheter

Superlek som hjälp åt barn med cancer

- Stefan Nodesjö stefan.nodesjo@hn.se 010-471 50 10

Lek för livet blev en succé redan i fjol. Nu är hoppborgar och hinderbana­n åter på plats i dagarna tre.

I dörren till Wictory Center släpper Martin Larsson, grundare till Varberg för liv, in till dagens andra pass. I fjol kom 700 betalande barn till evenemange­t. 65 000 kronor gick till välgörenhe­t.

– I år kör vi

tre dagar med två pass, till och med fredag, berättar Martin Larsson. Vi tar in 200 barn per pass, men det finns ännu gott om platser kvar.

Så det lär

bli ett överskott att delas mellan Varberg för liv, Varbergs IBF:S ungdomsver­ksamhet och Superhjält­ar mot cancer.

I år har hoppborgar­na och den väldiga hinderbana­n fått konkurrens av ansiktsmål­ning. Bara under första passet fick Anna Lundberg måla 40 ansikten.

Men förutom aktivitete­rna vimlar det av Superhjält­ar i lokalerna.

Superhjält­ar mot cancer är en ideell förening som besöker barn på sjukhus,

– Vi är minst två per besök, det kan vara tufft. Det kan vara god stämning på vägen dit, men ofta tyst på vägen hem, berättar styrelseme­dlemmen Ingemar Nordlund.

De är populära,

vissa besökare har själva superhjält­edräkt. Warbergs IC är med och arrangerar genom att upplåta hallen och låta ungdomslag vara på plats som lekledare.

– Det mesta jobbet görs ju innan. När allt väl är på plats sköter det sig mycket själv, säger Magnus Svensson i klubben.

Martin Larsson i Varberg för liv skissar redan på nya evenemang.

–Att kunna köra en vecka på sommaren, hinderbana­n skulle kunna bli 146 meter lång.

 ??  ??
 ?? Bild: Kalle Pettersson ?? Hope Hellström gör en high-five med Cat Woman. Superhjält­arna mot cancer var ett populärt inslag på Lek för liv som arrangeras i Wictory Center i Varberg.
Bild: Kalle Pettersson Hope Hellström gör en high-five med Cat Woman. Superhjält­arna mot cancer var ett populärt inslag på Lek för liv som arrangeras i Wictory Center i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden