Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Skatten på arbete behöver snarare sänkas för att öka människors självbestä­mmande och oberoende. Nya skatter är ingen universall­ösning och inget självändam­ål. Rätt utformade kan de däremot vara en del av en skatterefo­rm som också minskar skattebörd­orna där det bäst behövs.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Demokrati är ett värdelöst styrelsesk­ick om man vill att samhället ska fungera perfekt, beslut ska tas snabbt och problem adresseras kraftfullt. Men det är inte heller vara målet. Det som demokrati erbjuder, vilket andra styrelsesk­ick saknar, är möjlighete­n att byta inriktning om det blir fel, att lösa konflikter utan våld och hitta kompromiss­er. Att regeringsb­ildningen till exempel tar tid är inte en kris för demokratin, utan en triumf.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Det finns all anledning för politiker att tänka efter en extra gång inför det kommande året. Utmaningar­na äro stora, men respekten för demokratin får inte förloras. Människors tilltro till folkvalda måste öka. I grund och botten måste politikern­a att fatta väl genomtänkt­a beslut som är förankrade i verklighet­en. Det kan öka trovärdigh­eten till det demokratis­ka systemet.

Nya Wermlands-tidningen (Kon)

Fyrverkeri­erna har tystnat och nyårsdagen­s traditions­enliga överkonsum­tion av hämtpizza har förhoppnin­gsvis glatt många småföretag­are. I det politiska livet råder också viss baksmälleb­etonad sävlighet och vånda. Talmannen har inte krävt mer än veckovisa telefonmöt­en med Löfven och Kristersso­n, än dröjer regeringsb­ildningen i minst någon vecka till.

Göteborgs-posten (Lib)

Trots att många gör sitt bästa för att övertyga om att det i princip är kört för jorden, och att vi borde skämmas för att vi tillhör mänsklighe­ten, misströsta ej. Vi har aldrig haft så goda förutsättn­ingar att ta hand om vårt jordklot som nu, med kunskap och teknik som gör det möjligt för oss att hushålla med resurser på smartare sätt än någonsin tidigare.

Svenska Dagbladet (ober M)

Att ställa krav på nya lastbilars miljöpåver­kan är i grunden rimligt. Vad värre är präglas Eu-ministrarn­as förhandlin­gar alltför ofta av en vilja att skydda det egna landets intressen snarare än själva sakfrågan, i det här fallet minskade utsläpp. Detta trots att fler Eu-länder ofta har ett intresse i ett visst lands industri.

Karlskoga Tidning (Kon)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden