Hallands Nyheter

Så gick det för Erik och Anna i bostadsjak­ten

Anna Edding och Erik Wallström väntar sitt första barn i mitten av februari men riskerade att bli hemlösa i januari. Men nu har det löst sig för de blivande föräldrarn­a.

- Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 50 26

Det var före jul som HN berättade om Anna och Erik, paret som tillsamman­s tagit sig ur sitt missbruk och som väntade barn. Men när Varbergs Bostad nekade paret en bostad genom socialt kontrakt stod socialförv­altningen handfallna. Och från och med sista januari var beskedet att de fick ta in på vandrarhem när ingen annan lösning fanns.

Men nu har historien i stället fått ett lyckligt slut då paret har hittat en permanent bostad.

– Vi har lyckats få tag på ett litet torp i Varberg, genom ett par som hyr ut via Blocket. Första mars ska vi flytta in och sedan får vi bo där så länge vi vill, säger Anna Edding.

Huset där de bor nu får de lov att hyra fram tills flytten och snart kommer familjens tredje medlem. Dessutom står de inte längre utan inkomst.

– Erik har fått en anställnin­g på företaget där han har praktisera­t, så nu slipper vi snart socialen helt. Det känns helt fantastisk­t, jag kan nästan inte förstå hur bra det har blivit, säger Anna.

Dessutom har de upplevt ett stort stöd från massor av människor sedan de var med i HN.

– Folk vi inte känner har hört av sig och varit jättesnäll­a och sagt att: ”Vi har inget boende att erbjuda men kan vi hjälpa er på något annat sätt?”. Förvånansv­ärt många hörde av sig, det var jag inte beredd på, säger Anna. Hur känns det nu när allt har löst sig?

– Det känns verkligen jätteskönt, att slippa gå runt och oroa sig och veta att vi har någonstans att ta vägen.

 ??  ??
 ?? Bild: Annika Karlbom/arkiv ?? I december var Anna och Erik uppgivna då det såg ut som att de skulle hamna på gatan med sin bebis som ska födas i februari. Men nu har paret hittat en bostad.
Bild: Annika Karlbom/arkiv I december var Anna och Erik uppgivna då det såg ut som att de skulle hamna på gatan med sin bebis som ska födas i februari. Men nu har paret hittat en bostad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden