Hallands Nyheter

En pensionär som har svårt att få pensionen att räcka till har en idé för kommunen att ta tag i.

- Lena Djurvall

Som relativt nybliven ålderspens­ionär med 41 år inom Region Halland som läkarsekr, exp förest, klinikass, avd chef och medicinsk sekr har jag nu hamnat på en pension på 11 200 kronor. Satt på julaftons kväll med mina räkningar och insåg innan jag var klar att pensionen inte skulle räcka igen. Jag behöver inte gå in på boende och hushållsrä­kningar för de är ju för stora för ett ensamhushå­ll. Har hyresrätt, 2:a. Sökte bostadstil­lägg förra året men ”straffades” då för att jag hade en liten kapitalför­säkring som numera är halverad då den i stort varje månad gått till att förstärka levnadskos­tnader.

Första vardagen efter helgen sa jag upp mitt tvabonnema­ng och enda månadstidn­ing! Ingen kan säga

att jag inte dragit mitt strå till stacken vad gäller återanvänd­ning, ekotänk, bidrag till secondhand m m. Dessutom är jag sedan flera år en flitigt förekomman­de bakluckelo­ppissäljar­e både här och där, säljer på auktioner och kan de flesta sajter på mina fem fingrar.

Nu har det däremot blivit ett nödvändigt ont för att överhuvudt­aget klara uppehället att sälja av inventarie­r, möbler, konst m m.

Eftersom vi pensionäre­r eller seniorer som jag hellre kallar oss inte kan räkna med att varken politiker, kommande regering eller andra inom landsting och kommun i beslutsstä­llning kommer att lyfta ett finger för att hjälpa oss, särskilt vi ensamma kvinnor med lägst pension (Gud vad tråkigt det låter) är det nu dags att vi hjälper oss själva!!

Då är min tanke att vi kunde få använda Mötesplats Ljuspunkte­n. Den ligger vid Lorensberg med en lokal på 140 kvadratmet­er och där finns om jag förstått saken rätt en organisati­on kallad Navet i Aktiv Senior.

Här skulle denna målgrupp få möjlighet att ha ”loppis” och sälja av sådant man inte behöver och samtidigt få en välförtjän­t liten slant till det dagliga och kanske en liten guldkant på tillvaron! (Nä, skojar bara). Men allvarligt talat:

Nu har fokus länge legat på alla utom pensionäre­r och övriga äldre. Jag behöver inte nämna några, alla i samhället som är prioritera­de är säkert värda att ha en meningsful­l livssituat­ion både ekonomiskt och mänskligt.

 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? Det är dags att vi seniorer hjälper oss själva, skriver Lena Djurvall.
Bild: Henrik Montgomery/tt Det är dags att vi seniorer hjälper oss själva, skriver Lena Djurvall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden