Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

En klar vinstchans i Guld med Timone Ek, startsnabb­e Västerbo Exact är en given spetskandi­dat och Aquamarin känns också streckvärd.

Ja, jag kan få en bra V75dag på Jägersro – fast nu går det mest utför ...

Det sistnämnda har sin förklaring i att jag och några travkolleg­or är i alperna och laddar batteriern­a med utförsåkni­ng.

På fredag kväll är vi åter i Sverige, sedan väntar en spännande lördag och även om det är tufft i V75 hoppas jag på en och annan vinst.

Jerry Riordans nyförvärv Timone Ek ska bli en intressant bekantskap då det är en kapabel sjuåring med över 12,1 miljoner på kontot.

Ett lopp med Dante Boko i spets med en hårt pressande Turno di Azzurra utvändigt och en pigg Timone Ek i andra utvändigt är ett drömscenar­io.

Fast dröm och verklighet går sällan hand i hand ...

Cobbys Olifant sjuk

Stallets Cobbys Olifant rankade jag som min näst bästa vinstchans men han kommer nu inte till start då han är sjuk. Synd, men det är sådant som händer och hästens väl går alltid först.

I Cobbys Olifants frånvaro blir Joakim Lövgrens nyförvärv Juan given favorit. Han kommer ner ett spår, är stark och har säkert utvecklats i ny regi och då ska vi komma ihåg att Juan har tre V75-segrar.

Spännande till slut

Västerbo Exact åkte snöpligt dit från ledningen i V75 på Bjerke sedan jag svarat ut megafavori­ten Ferrari BR i startrusni­ngen.

Många blev förvånade över det taktiska draget mot den norske stjärnan men det kändes rätt att göra det.

Nu är säkert de flesta inne på att jag på nytt ska ge Västerbo Exact ett lopp i ledningen, men jag har stor respekt för Olle Rols.

Om jag släpper? Ja, det får ni se vid pass 18.20-tiden ...

Aquamarin rankar jag som min tredje bästa chans, men det är tufft motstånd.

I övrigt; bara 1352 personer på plats i årets första V75:a på Bergsåker. Ifjol var det 1523, året före 2192 – ja, det går verkligen utför publikt sett. Varför? En orsak är starttiden 16.20. Vem vill komma hem åtta en lördagskvä­ll. Nej, återgå till 14.30!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden