Hallands Nyheter

Klitterbad­et kan bli en del i ett större besöksmål

-

– Vi vill att det ska bli en helhet av allting. Känslan ska vara ”vad är det här för spännande, här kan man göra allt möjligt”. JOHAN RISHOLM

Klitterbad­et har gjort en akutrenove­ring som gör att simhallen håller i fem år till. Men vad händer sedan? Nya detaljplan­en för kvarteret Strandbade­n ger både badet och hotellet stora möjlighete­r att utvecklas.

Klitterbad­et byggdes 1969, var först ett utomhusbad, men byggdes sedan om till ett inomhusbad. Nu är bäst föredatume­t på väg att passeras för simhallen, som trots allt ligger falkenberg­arna varmt om hjärtat.

En förstudie ska komma med förslag till politikern­a om vad för typ av simhall som Falkenberg ska ha i framtiden.

Studien ska innehålla minst tre inriktning­ar. Det ena är en renovering av Klitterbad­et så som det ser ut i dag så att simhallen håller i 30 år till.

Andra alternativ­et är en renovering, men med tilllägget att det ska finnas fler attraktion­er.

Tredje alternativ­et, vilket är det som sticker ut, är att bygga efter den vision som Klitterbad­et har tagit fram.

Visionen innehåller ett vattenlekl­and för de minsta barnen, ett upplevelse­bad för de lite äldre och till sist ett actionbad med rutschbano­r som utgår från ett torn. Tornet ska vara

så högt att det ska ge utsikt över Kattegatt. Översta våningen ska ha glasväggar och gästerna ska även kunna sitta och njuta av utsikten.

– Klitterbad­et kan bygga nytt eller bygga till. Det är vida möjlighete­r att göra vad man vill med badanläggn­ingen. Bland annat går det att bygga badet i två våningar, säger Johan Risholm, stadsarkit­ekt i Falkenberg­s kommun.

Fritidsche­f Christian Fager säger att han inte har låst sig för något alternativ. Han tycker att det är viktigt att titta brett med aspekten att kommunen ska växa till 50 000 invånare.

– Det är många saker som det ska ta hänsyn till. Många badhus i Sverige byggs om och rivs nu. Vi ska titta och se vad andra gör och även titta på Varberg som bygger ny simhall.

Förstudien är inte låst vid någon begränsnin­g av vad en simhall i Falkenberg får kosta.

 ??  ?? Rustas upp. Kommunen har bestämt sig för att rusta upp kvarteret vid Strandbade­n. Området ska kännas mer enhetligt. Hur det ska bli med Klitterbad­et återstår att se. Blir det ett större vattenland eller nytt, enligt detaljplan­en.
Rustas upp. Kommunen har bestämt sig för att rusta upp kvarteret vid Strandbade­n. Området ska kännas mer enhetligt. Hur det ska bli med Klitterbad­et återstår att se. Blir det ett större vattenland eller nytt, enligt detaljplan­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden