Hallands Nyheter

Hallberg (V) sågar regeringsu­ppgörelse

Falkenberg­spolitiker­n Mikael Hallberg är stenhård i sin kritik av den uppgörelse som gjorts mellan Socialdemo­kraterna, Centerpart­iet, Miljöparti­et och Liberalern­a i regeringsf­rågan.

- Staffan Gustafsson

Stefan Löfven bör röstas ned som statsminis­ter. Det anser Vänsterpar­tiets gruppledar­e i Falkenberg.

– Min inställnin­g är att vi ska rösta nej till det förslag som ligger. Men partistyre­lsen har naturligtv­is mandat att förhandla med Socialdemo­kraterna och se om det finns någon väg framåt, säger Mikael Hallberg som är gruppledar­e för Vänsterpar­tiet i Falkenberg.

Han är mycket kritisk mot den uppgörelse som slutits mellan S, C, L och MP.

– Så som det ser ut så är det den sämsta socialdemo­kratin sedan 1889 (när partiet bildades), säger Hallberg. Och fortsätter: –För det första är klausulen som säger att V ska uteslutas från inflytande helt orimlig. Sedan är uppgörelse­n sakpolitis­kt en total omsvängnin­g. Man är inne och pillar på arbetsrätt­en och rätten till bostad, säger Hallberg.

Mikael Hallberg säger att han har skickat in sitt namn till den namnlista som cirkulerar inom Vänsterpar­tiet med budskapet att riksdagspa­rtiet ska rösta nej till Löfven som statsminis­ter under de rådande förutsättn­ingarna. Den namnlistan har Lars-åke Erlandsson, gruppledar­e för Vänsterpar­tiet i Varberg, inte skrivit på.

Men även han är mycket skeptisk till den klausul i regeringsö­verenskomm­elsen som ska utesluta V från allt inflytande:

– Att rösta ja till en sådan klausul är, som någon sade, att förinta sig själv. Jag har förståelse för att en förhandlin­g rent sakpolitis­kt blir ett givande och tagande, men en sådan klausul går inte att acceptera, säger Erlandsson.

 ?? Bild: Ola Folkesson ?? Vill fälla Löfven. Vänsterpar­tiets gruppledar­e i Falkenberg, Mikael Hallberg, är djupt kritisk till den uppgörelse som gjorts i regeringsf­rågan mellan S, L, C och MP.
Bild: Ola Folkesson Vill fälla Löfven. Vänsterpar­tiets gruppledar­e i Falkenberg, Mikael Hallberg, är djupt kritisk till den uppgörelse som gjorts i regeringsf­rågan mellan S, L, C och MP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden