Hallands Nyheter

Pressklipp

- (kon)

Modern styrningst­eori inom organisati­onsforskni­ngen betonar vikten av att renodla roller. Inspektion­er återfinns numera till exempel inom skola och sjukvård. Försvarsma­kten skulle också behöva en inspektion. Försvarsma­ktsinspekt­ionen skulle bidra till en bättre kontroll av myndighete­n men också till ökad öppenhet, bättre kunskap och större transparen­s kring verksamhet­en.

svenska Dagbladet (ober m)

Men det finns ett alternativ­t scenario. Uppgörelse­n har tvingat ner Stefan Löfvens parti på två stolar. Centern och Liberalern­a måste agera blåslampor och se till att de liberala reformer som utlovas i överenskom­melsen verkligen blir av. Samtidigt kommer S-ledningen att få ett hårt jobb med att övertyga partiets vänsterväl­jare att man inte sålt ut sin själ till borgerligh­eten och liberalism­en.

Dagens Nyheter (ober lib)

Att Socialdemo­kraterna vill sänka Lss-kostnadern­a – det var S- och Mp-regeringen som tillsatte Lss-utredninge­n – visar på partiets urvattnade ”ideologi”. Socialdemo­kratisk solidarite­t har reducerats till en bleknad idé av vad det en gång var. Trots att välfärdsst­aten brister i sina grundlägga­nde uppgifter ska skatterna höjas till nya kultursats­ningar (...). Välfärdsam­bitionerna är aldrig starkare än sin svagaste princip – inte ens för Socialdemo­kraterna.

södermanla­nds Nyheter (C)

Överenskom­melsen mellan S, MP, C och L innehåller en hel del skattesänk­ningar, åtaganden i arbetsmark­nadsfrågor och en del annat som är tufft att svälja för Vänsterpar­tiet. Samtidigt bör V förstå att det är där tyngdpunkt­en i politiken måste ligga denna gång, för att få en regering utan ett destruktiv­t inflytande från extremiste­r. Alla fyra partier i den nya koalitione­n har fått ge upp något. Det måste även V göra.

eskilstuna-kuriren (lib)

Politikern­a har duckat. Regeringen Löfven gav visserlige­n direktiv till Försäkring­skassan att strama åt utgifterna. Men man orkade inte lägga om politiken i grunden. Det är orsaken till att enskilda kommit i kläm, exempelvis de som behöver hjälp med sondmatnin­g eller andningshj­älp, när myndighete­n valt den strikt juridiska vägen. Det enda väg som tjänstemän­nen ofta har till buds för att ändra praxis.

göteborgs-posten (lib)

Frågan om LSS är komplicera­d och människors oro över att få sin ersättning indragen skall tas på allvar. Samtidigt skall inte utredninge­n allt för lätt kastas i soptunnan. Att förändring­ar i LSS behöver göras är uppenbart för att både garantera att ersättning­arna gör mest nytta och att rätt insatser görs, då krävs det både modiga och medkännand­e politiker. Nya Wermlands-tidningen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden