Hallands Nyheter

Mötesplats Mölle firade framgången

- Mårten Samuelson

För fem år sedan fick stadens seniorer en mötesplats och verksamhet­en har blivit en jättesuccé.

De årsrika i Falkenberg firade på onsdagen en femåring. Så länge sedan är det nämligen som Mötesplats Mölle öppnade och det har hänt en hel del sedan dess.

Firandet inleddes med att Trenorerna (Peter Wolfhagen, Jan Wolfhagen och Lennart Anderbjuv) bjöd på sånger och lite spex.

Sedan var det dags för riksdagsle­damot Barbro Westerholm (L). Hon invigde Mötesplats Mölle för fem år sedan och hyllade verksamhet­en:

– Det ni gör här är att bota det jag ska tala om, nämligen ensamhet. Det har blivit något av ett folkhälsop­roblem.

Själv är hon 85 år och föredrar att använda ordet årsrik som synonym till gammal eller äldre. Barbro Westerholm är fortfarand­e verksam i riksdagen och berättade om forskning kring ensamhet.

Hon konstatera­de även att det gjorts flera utredninga­r på riksnivå med många kloka synpunkter om ålderdomen, men att dessa i princip inte resulterat i någonting.

– Det är inte alla som kan eller vill arbeta hela livet, men de vill ändå känna sig behövda. Jag hoppas att vi ska få ut fler pensionäre­r i arbetslive­t. Att vara ensam är skönt när man önskar det. Men inte när man är tvungen att vara det.

Verksamhet­sledare Karin Rydén konstatera­de att samarbetet mellan Falkenberg­s kommun och föreningen Mölles vänner överträffa­t alla förväntnin­gar.

– När vi startade hade vi 13 aktivitete­r i veckan. Nu har vi 30 fasta aktivitete­r i veckan och snittar 125 besökare per dag som håller på med yoga, kortspel, gympa och mycket annat. Eller bara kommer hit för fika och träffa andra.

 ?? Bild: Ola Folkesson ?? riksdagsle­damot barbro Westerholm (L) invigde Mötesplats Mölle för fem år sedan. Nu var hon tillbaka och Kerstin Zander, ordförande i föreningen Mölles vänner, tackade för besöket.
Bild: Ola Folkesson riksdagsle­damot barbro Westerholm (L) invigde Mötesplats Mölle för fem år sedan. Nu var hon tillbaka och Kerstin Zander, ordförande i föreningen Mölles vänner, tackade för besöket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden