Hallands Nyheter

Jenny Iverstål ska driva macken framåt

Falkenberg: Efter 23 år på macken vid Skrea Backe tar Jenny Iverstål över verksamhet­en. Fler förändring­ar väntar när framtidens mack tar form.

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Det har varit några långa arbetsdaga­r den sista tiden för Jenny Iverstål. Och visst är det lite nervöst att ta över och driva verksamhet­en själv. Men mest tycker hon bara att det är roligt.

– Jag har haft mycket att sätta mig in i. Det är annorlunda att vara chef mot att vara anställd. Jag är supernöjd med min personal och de stöttar mig och de vet vem jag är och att jag aldrig har drivit något innan. Det är en trygghet.

Att leda arbetet på macken är inte helt nytt för Jenny. Hon har under de senaste åren varit platschef. Inklusive henne själv är de nu tio personer som arbetar på macken och som Jenny ska leda in i framtiden.

– Jättemycke­t är nytt på kontoret som jag måste sätta mig in i. Man blir så glad när man löser det. Jag sätter mig faktiskt gärna en stund till efter jobbet när jag kommer hem och fortsätter arbeta. Ju mer man sätter sig in i det ju tryggare blir man.

Trygg på macken som sådan det är Jenny redan. Hon har varit anställd på macken i snart 23 år. Några avstickare till andra bensinstat­ioner har det blivit genom åren.

– Jag har tänkt på det. Varför är man kvar på en bensinmack i över 20 år. Jag har tänkt söka andra jobb men då har jag funderat på vad det finns för andra jobb där man har ett sådant varierat arbete som vi har här. Jag kan inte komma på något faktiskt. Det är allt från att stå här och sälja och prata med kunder, det älskar jag, till att man går ut och plockar skräp och bakar bullar.

Fler förändring­ar är att vänta på macken framöver. St1 som är den kedja som macken ingår i håller på och arbetar fram ett nytt koncept. De har tidigare bara haft obemannade stationer. Nu ska de göra en större satsning på de bemannade.

– När de har blivit varma i kläderna kommer de att lansera något som kommer att vara i hästväg. Det kommer att byggas om här och det ska vara nytänk. Det är jättespänn­ande att få vara med på den biten.

Redan nu vet Jenny att det kommer att satsas på toalettern­a. Matförsälj­ningen kommer också att få ett ännu tydligare fokus.

– Det är det folk vill ha. De äter mer och mer ute och bra toaletter drar alltid folk.

Någon gång efter sommaren kommer förändring­arna att börja synas för kunderna. Men allt kommer inte att förändras. De egengjorda smörgåsarn­a kommer inte att försvinna.

– Vi är lite speciella med det. Vi gör alla våra smörgåsar själva. Senast i går hörde jag att det var en man som åkte från Halmstad för att köpa våra mackor. Då blir man jätteglad.

Det är annorlunda att vara chef mot att vara anställd Jenny iverstål

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Johansson ?? Jenny iverstål har trivts utmärkt på macken under alla år. Även om det blivit några avstickare genom åren så har det här varit basen. nu ser hon framåt att utveckla macken till en modern bensinstat­ion.
Bild: Stefan Johansson Jenny iverstål har trivts utmärkt på macken under alla år. Även om det blivit några avstickare genom åren så har det här varit basen. nu ser hon framåt att utveckla macken till en modern bensinstat­ion.
 ??  ?? efter sommaren kommer det att bli fler förändring­ar på macken. en satsning på toalettern­a och matförsälj­ningen kommer att göras.
efter sommaren kommer det att bli fler förändring­ar på macken. en satsning på toalettern­a och matförsälj­ningen kommer att göras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden