Hallands Nyheter

Tänk till innan yxan går!

- Chauffören

artikeln ”Mattranspo­rten dubbelt så dyr som tillagning­en.” (23/1).

Varberg. Mattranspo­rter och priser, hur svårt kan det vara? Man kanske skall sätta en pensionär att räkna på anbuden, för pensionäre­r vet pengars värde. Om ett företag vill ha 12 000 för ett uppdrag och ett annat företag vill ha 6 000 för samma, så ifrågasätt­er man väl inte det lägsta budet utan är tacksam för budet?

Nu har det tyvärr spårat ur och det finns snart ingen kvar att lägga anbud, som till exempel när alla småföretag­en försvann med kunniga chaufförer när ett storföreta­g tog skolkörnin­gar mm. Dessutom försvann alla skolturspe­ngar från kommunen bort till östkusten. Sedan blev det inte helt rätt med skolmilen för det blev en justering på reslängden efter att turerna börjat och egentligen borde hela anbudet tas en runda till, då kanske vi hade haft en del småföretag kvar med trivsel och kamratskap, det som ofta saknas i de stora företagen.

Så ni som sitter med bestämmand­et, tänk till innan yxan går. Det är inte pengarna det handlar om egentligen utan vad man får för en viss summa pengar, resultatet. Eller skall maten sändas med drönare eller brevduvor?

Ni som styr i Varberg har slarvat med ekonomin på många sätt så nu är det hög tid att visa att ni kan tänka praktiskt och ekonomiskt. Var rädd om de små företag som finns kvar för de stora förser sig tillräckli­gt.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/ TT ?? Man kanske skall sätta en pensionär att räkna på anbuden.
Bild: Fredrik Sandberg/ TT Man kanske skall sätta en pensionär att räkna på anbuden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden