Hallands Nyheter

Företaget lämnar Vessige efter 60 år

- Håkan Bergström hakan.bergstrom@hn.se 010-471 52 67

Den tredje generation­en Alexanders­son bryter ny mark. Familjeför­etaget G Alexanders­son flyttar från Vessige till utkanten av Falkenberg.

Efter närmare sextio år i Vessigebro flyttar företaget G Alexanders­son till utkanten av Falkenberg. ”Ett nytt och strategisk­t bra läge”, säger Marcus Alexanders­son, en av de två bröderna som nu driver företaget.

Det är ett välkänt Vessigeför­etag som därmed får ny adress, efter att de gamla lokalerna känts lite obekväma och urvuxna. Det är tredje generation­en Alexanders­son, en familj även känd från fotbollsar­enorna, som numera driver företaget som på den svenska marknaden säljer italienska maskiner för gräs- och buskröjnin­g och för gödselhant­ering.

– Och vi har under de senas- te åren haft en omsättning på mellan 20 och 30 miljoner kronor per år, konstatera­r vd Daniel Alexanders­son

I alla fall får bröderna Daniel och Marcus närmare till jobbet, då båda är bosatta i Falkenberg. De nya lokalerna på 1 100 kvadratmet­er ligger intill väg 154, en knapp kilometer öster om motorvägen.

– Det är kul att vi också haft en lokal firma, Lundby Entreprena­d, som byggt åt oss, säger Marcus Alexanders­son.

Sedan starten 1961 har företaget alltså legat i Vessigebro, där farfar Gustav Alexanders­son började verksamhet­en. Alltjämt är det ett utpräglat familjeför­etag, där brödernas föräldrar Lennarth och Ulla alltjämt är kvar i företaget.

De nya lokalerna ger bättre plats med utställnin­gshall, lagerutrym­men och en kontorsdel – och man kommer närmare transports­tråken och de större vägarna. En konjunktur­känslig verksamhet?

– I viss mån, men känslan är ändå att lantbruket alltid behöver sina maskiner, och en annan betydande kund är Trafikverk­et som behöver maskiner för att röja kring vägarna, säger Marcus Alexanders­son.

Enligt senaste offentliga årsredovis­ningen, från 2017, hade G Alexanders­son en omsättning på 20 miljoner kronor och gjorde en vinst (rörelseres­ultat) på 4,4 miljoner kronor.

Lokalerna håller på att bli klara, finputsnin­gen pågår. Exakt datum är inte satt, men det lär bli en flytt om några veckor.

Några exakta siffror vill inte Alexanders­sons gå in på när det gäller kostnadern­a för denna investerin­g i nya lokaler, men det är naturligtv­is ett tecken på en betydande tillit till att efterfråga­n och marknaden består.

De gamla lokalerna i Vessigebro kommer inte att stå tomma.

– De säljs och Marcin Pietkiewic­z flyttar in med sin verksamhet. Han har i dag sitt företag Buddex Pol alldeles i närheten, säger Daniel Alexanders­son.

 ?? Bild: Ola Folkesson ?? bröderna Marcus och daniel alexanders­son utanför nybygget i falkenberg­s utkant. snart inflyttnin­gsklart.
Bild: Ola Folkesson bröderna Marcus och daniel alexanders­son utanför nybygget i falkenberg­s utkant. snart inflyttnin­gsklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden